fbpx

Przystawki

Ravioli z homarem, 100 g
Dynia z mlekiem kokosowym, żel z imbiru, puder z pomarańczy


37,-
Przegrzebki, 3 szt.
Puree groszek, ogórek, creme fraiche, maślanka, oliwa estragon
45,-
Tatar Wołowy, 100 g
Kiszona czarna rzepa, prażona pszenica, anchois, puder z lubczyka, majonez rydzowy
35,-
Śledź Bałtycki, 150 g 
Wasabi, jabłko Granny Smith, creme fraische, ogórek małosolny, oliwa koperkowa
32,-
Wędzony biały szparag, 150 g
Jajko sous-vide, brioszka, ser Roquefort, oliwa szczypiorkowa
39,-

Sałaty

Tuńczyk, 200 g

Arbuz, kapary, rzodkiewka, kolendra, oliwki, chilli, limonka


37,-
Ośmiornica, 250 g
Wolno gotowana ośmiornica, pieczona papryka, cukinia, szalotka, mini marchew, por,

ziemniak truflowy, creme fraiche, ryż

36,-

Zupy

Krem z przegrzebek, 200 ml
Przegrzebka, szczypiorek, czarny kawior


28,-
Gazpacho, 200 ml
Oliwa bazyliowa, grzanka, parmezan
22,-
Szparagowa, 200 ml
Pomarańcz, ser Korciński, espuma ze szparagów
24,-

Dania główne

Steak Madame, 160 g
Grillowana polędwica wołowa, kalafior, szparag, baby marchewka, konfitowany ziemniak, sos béarnaise
110,-
Pierś z Perliczki, 150g
Biały szparag, kurki, letnia trufla, gnocchi, kremowy demi glas
69,-
Jagnięcina, 150 g
Wędzony pomidor cherry, bób, boczniak ostrygowy, estragon, sos demi glace z czosnkiem niedźwiedzim
87,-
Dzika Kaczka, 150 g

Pieczona kaczka, kluski śląskie, kozi ser, puree z jabłka, kwiaty czarnego bzu,

pietruszka karmelizowana z whisky, demi glace

83,-
Halibut biały, 150g
Smażony filet z halibuta, Nori, brokuł, kompresowany ogórek, bisque homarowy z wanilią
87,-
Polędwica z dorsza, 150g
Pieczony filet z dorsza, puree z pasternaku, kwaśna śmietana, cukinia, palona młoda kapusta, dressing miodowo – cytrynowy
 62,-

Desery

Ciastko czekoladowe, 120 g
Mus kawowy, owoce, sos kawowy
27,-
Mus świerkowy, 100 g
Żubrówka, rabarbar sous-vide, consomme z truskawki, owoc jałowca
25,-
Beza pavlova, 100 g

Kwiaty czarnego bzu, truskawka, Mascarpone, consomme z truskawki, lawenda

24,-
Sorbet cytrynowy z Prosecco 20,-

Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze