fbpx

Przystawki

Śledź Bismarck , 120 g
przecier z topinambura z wędzonym jabłkiem, biała rzodkiew, dashi jabłkowe
31,-
Przegrzebki, 3 szt.
suszona kaszanka, orzech brazylijski, jabłko, puree z selera, prażona szałwia
46,-
Tatar Wołowy, 100 g
żel z kiszonego ogórka, marynowany rydz, musztarda francuska,

żel z wędzonego żółtka, chips z pszenicy

35,-
Foie gras, 100 g

konfitura z płatków dzikiej róży, żel z pigwy, orzechy nerkowca karmelizowane w kawie, brioszka

47,-
Kozi ser, 100 g

ciasto filo, rukola, emulsja z orzecha laskowego, piklowana gruszka,

żel z gruszki, dressing miodowo-cytrynowy

32,-

Zupy

Consomme wołowe, 200 ml
duszony policzek wołowy, oliwa z lubczyku, marchewka, korzeń pietruszki
25,-
Krem z pasternaka, 200 ml
oliwa z orzecha laskowego, jabłko, chips z pasternaka
23,-
Zupa rybna, 200 ml

wędzony piotrosz, krokiet ziemniaczano-grzybowy, palony por, oliwa koperkowa

26,-

Dania główne

Polędwica wołowa, 160 g

palona baby kapusta, boczniak mikołajkowy, wędzone lardo,

puree z pieczonego ziemniaka, emulsja estragonowa

115,-
Comber z Jelenia, 160 g
puree z pieczonego kalafiora, piklowany żółty burak, szpinak saute,

chips z ziemniaka, sos winno-czekoladowy

120,-
Biodrówka Jagnięca, 190 g
grasica jagnięca, dynia, wędzony naleśnik, piklowana cebulka perłowa, demi glas
89,-
Pieczona Dzika Kaczka, 150 g

espuma z czerwonej kapusty, puree z wędzonego jabłka, chips z wężymordu,

wężymord gotowany w mleku z fermentowanym czosnkiem, lawendowy demi glas

85,-
Sola Dover, 160 g
kopytka z pietruszki, kalafior sous vide, szyjki rakowe, ogórek szklarniowy, sos muenier
81,-
Filet z Piotrosza, 160 g
makaron udon, grzyby shitake, sezam, baby pak choy, dressing ostrygowy
72,-

Desery

Czekoladowa kula, 150 g
czekolada, żurawina, czarna porzeczka, pomarańcz
27,-
Tarta z kremem frangipane, 100 g
śliwka, lody cynamonowe
24,-
Creme Brulee, 100 g

pomarańcz, cynamon, macaroons

23,-

Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze