Restauracja Sopot 737 L’Entre Villes to połączenie wykwintnych, artystycznych wnętrz restauracyjnych z wyśmienitą kuchnią, obsługą na najwyższym poziomie oraz przystępnymi cenami.
Dzień ślubu to dzień wyjątkowy, który my pomożemy Państwu zapamiętać i przygotować. Nasza oferta to przede wszystkim poznanie Pary młodej, ich oczekiwań oraz gustów kulinarnych jak i dekoracyjnych. Oferta będzie stworzona indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami oraz przewidzianym budżetem.

Dwie unikatowe sale bankietowe:

Sala restauracyjna: do 120 gości
Sala bankietowa: do 110 gości

Dlaczego Wesele właśnie w Sopot 737 L’Entre Villes……

 Wyśmienite jedzenie
 Fachowa i przyjazna obsługa kelnerska
 Restauracja położona w samym sercu Trójmiasta : pięknym nadmorskim kurorcie Sopot
 Przepiękny budynek stwarzający nieograniczone możliwości dla Pary Młodej do upamiętnienia tego szczególnego dnia
 Atmosfera stworzona przez personel nie pozwoli Państwu, ani gościom weselnym, zapomnieć tego dnia
 Darmowa porada od naszych koordynatorów wesel w sprawie przygotowania sali, jak i wyboru podwykonawców organizacji wesela
 Darmowa pomoc sommelier-ska w doborze odpowiedniego wina do Państwa menu Weselnego
 Pakiety alkoholi
 2 pokoje do dyspozycji Pary Młodej i Ich Gości w preferencyjnych cenach
 Noclegi dla Gości weselnych w bardzo niedalekiej okolicy
 Możliwość romantycznej dekoracji Sali Weselnej i stołów
 Możliwość zorganizowania poprawin
 Nie stosujemy cen ukrytych w kalkulacji
 Rozsądna cena w luksusowej restauracji z salami bankietowymi

Możecie Państwo wybrać spośród poniższych opcji menu, które są naszymi propozycjami i mogą być
zaadaptowane do Państwa potrzeb.

Menu I

Przystawka

Terrina z gęsi

z sosem Cumberland oraz broiszką

Zupa

Królewski rosół

z domowym makaronem

Danie Główne 

Pieczony udziec cielęcy

Z ziemniakami gratin, karmelizowanymi buraczkami oraz sosem porto

Deser

Bananowe Parfait z miodowym tiulem

Z duetem sosów: truskawkowym oraz czekoladowym

Bufet przekąsek

Piklowany halibut z chutney z melona

Matias w sosie musztardowo-śmietanowym

Galantyna z kaczki z żurawiną i ziołami

Pasztet z sarny z galaretka z rokitnika

Pieczony na różowo rostbef  z sosem tatarskim

Polędwiczka faszerowana kurkami i śliwka

Sałata  z kozim serem, buraczkami i dressingiem miodowym

Sos ziołowy

Sos koktajlowy

Masła smakowe

Bułeczki koktajlowe oraz pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Krem z czarnej porzeczki

Mus z chałwy

Sernik cytrynowo- waniliowy z bezą

Owoce sezonowe

Zupa dla każdego z Gości

Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami

180 zł/os.

 

Menu II

Przystawka

Szyjki rakowe

z łososiem w galaretce szafranowej  z sosem malinowym

Zupa

Krem z białych warzyw

Z chipsem z szynki dojrzewającej i oliwą estragonowo- pomarańczową

Danie Główne

Policzki Cielęce

Duszone w czerwonym winie podane z confitowanym ziemniakiem,

musem z marchwi, karmelizowanym brokułem

oraz sosem winno- rozmarynowym

Deser

Mus z białej czekolady

Z zieloną herbatą, ciastkiem cygaretkowym i malinowym sosem

Bufet przekąsek

Terrina z łososia wędzonego z kremem chrzanowym

Filet z pstrąga potokowego w zalewie pomidorowo-octowej

Polędwiczka wieprzowa z musem z sera Rokfor

Pasztet drobiowo-cielęcy z kaczą wątróbką

Terrina z piersi kurczaka kukurydzianego z musem brokułowym

Tarta szpinakowa  z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Sałata z selerem naciowym, ananasem i grillowanym kurczakiem

Cezar z krewetkami

Sos remoulade, ogórkowo-koperkowy

Masła smakowe

Bułeczki koktajlowe oraz pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Ciasto czekoladowe z musem pomarańczowym

Ciasto bezowe z bakaliami

Mus malinowy z sosem angielskim

Owoce sezonowe

Zupa dla każdego z Gości po północy

Żurek z knedlami cielęcymi i jajkiem

190 zł./os.

 

Menu III

Przystawka

Siekany  tatar wołowy

Z marynowaną kurką, podwędzaną szalotką,

pudrem truflowym i galaretką z kiszonego ogórka

Zupa

Krem z homara

Z homarowym ravioli

Danie Główne

Grillowany steak  z polędwicy wołowej

Z fondantem ziemniaczanym, szpinakiem, piklowaną cukinią,

chipsem bekonowym i sosem demi glace

Deser

Sorbet pomarańczowo- estragonowy

Z likierem limoncello

Bufet przekąsek

Pieczony karczek cielęcy

Polędwiczka wieprzowa faszerowana wędzoną śliwką

Polędwica wołowa pieczona na różowo z sosem tatarskim

Parfait z kaczych wątróbek  z chutney jabłkowo- malinowym

Filet z pstrąga potokowego z galaretką winno- octową

Terrina z sandacza z krewetkami

Tarta porowa z wędzonym łososiem

Deska serów: pleśniowych i twardych

Caprese z mini mozzarellą i bazyliowym pesto

Sałata radicchio z marynowaną gruszką, pomarańczą i grillowanym kurczakiem

Sos chrzanowy i koperkowy,Masła smakowe

Bułeczki koktajlowe oraz pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Torcik limonkowo- brzoskwiniowy

Panna cotta cynamonowa z sosem wiśniowo- pomarańczowym

Brownie z kremem waniliowym

Ciasto bezowe z bakaliami

Owoce sezonowe

Bufet deserowy

Mus z białej czekolady  z malinowym żelem i chrupką

Ciasto czekoladowe i słonym karmelem

Mini eklerki z kremem waniliowym i czekoladowym

Sernik z karmelizowanej maślanki z kremem angielskim

Zupa dla każdego z Gości po północy

Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną

250 zł/os.

 

Menu IV – Exclusive

Przystawka

Parfait z wątróbki drobiowej

Z galaretką z czarnej porzeczki, żelem z brzoskwiń i chipsem marchewkowym

Zupa do wyboru

Krem ze świeżego łososia

Z julienne warzywnym i oliwą cytrynowo- kolendrową

Lub

Consomme z pieczonego kurczaka

Z naleśnikiem ziołowym i knedlami drobiowymi

Dania Główne serwowane na półmiskach

Eskalopki z Troci fiordowej na sosie z pieczonej papryki

Confitowane udko kacze na puree z pieczonego jabłka z trawą żubrową

Pieczona jagnięcina na puree z karmelizowanej cebuli

Dodatki

Fondant ziemniaczany z rozmarynem i czosnkiem

Ryż z warzywami

Gnocchi ziemniaczano- parmezanowe

Czerwona kapusta duszona w wiśniówce z gruszkami

Karmelizowana  marchewka z imbirem i tymiankiem

Grillowane warzywa śródziemnomorskie

Deser

Trio sorbetów własnego wyrobu

Jeżyna, rokitnik, cytryna z pietruszką

Bufet przekąsek

Tatar wołowy z dodatkami do własnej kompozycji

Marynowany comber z jelenia pieczony na różowo

Terrina z piersi kurczaka kukurydzianego z musem pistacjowym

Polędwiczka wieprzowa podana z kremem curry

Matias holenderski na śmietanowym puchu

Łosoś podany na glazurze jabłkowo-imbirowej

Torcik z buraków z kozim serem  i karmelizowaną gruszką

Sałata z liści szpinaku, rukoli i pomarańczy z dojrzewającą kaczą piersią

Sałata z awokado i grillowanymi krewetkami z sosem szafranowym

Deska serów pleśniowych i twardych

Sos chrzanowy, sos cumberland, Masła smakowe

Bułeczki koktajlowe oraz pieczywo własnego wypieku

Zupa dla każdego z Gości po północy

Ostry gulasz z dzika z knedlami francuskimi

300 zł/os.