fbpx

Szanowni Państwo zapraszamy serdecznie na niecodzienne wydarzenie do naszej restauracji! Już 23 listopada oficjalnie otworzymy drzwi naszej restauracji dla Kuchni Austriackiej!

Naszym gościem będzie Chef Michael Grubauer z Bad Ischl, który zabierze Państwa do Austrii i zaprezentuje rarytasy tamtego regionu!

Już 23 listopada o 19:00 zapraszamy na oficjalne otwarcie wydarzenia, które otworzy nasz gość specjalny. To właśnie on, ramię w ramię z szefem kuchni L’Entre Villes, wprowadzi Państwa w tajniki kuchni austriackiej i podzieli się swoją wiedzą. Chętnie odpowie również na Państwa pytania!

Na dobry początek kieliszek Prosecco!

5 wspaniałych, tradycyjnych dań z nutą oryginalności, doskonała muzyka na żywo

i niezapomniana atmosfera!

Przyjdź i wybierz się z nami do Austrii!

A co czeka nas 24 i 25 listopada?

Wybierz się do nas na lunch i skosztuj kolejnych dań naszego Gościa!

Po 17:00 zaś zapraszamy na wypróbowanie kolejnej 5-daniowej propozycji! 🙂

***

Rezerwacje:

restauracja@entrevilles.pl , +58 717 37 37.

Cena: 140 zł/os.

Liczba miejsc ograniczona

z kart historii

Kuchnia austriacka miała swój początek w XIX wieku. Łączy w sobie wpływy niemieckie, włoskie, fancuskie,węgierskie i czeskie. Oprócz gotowanej wołowiny, sznycli i dań pieczonych posiada długoletnia tradycję. Kuchnia alpejska oferuje także szeroki wybór specjałów z pieczywa i słynie z wielu słodko-kwaśnych potraw.

Według legendy słynny Wiener Schnitzel został przywieziony do domu przez austriackiego hrabiego Radetzkiego około 1857 roku i szybko stał się bardzo popularny.

Szczególnym rajem dla smakoszy jest prawdopodobnie wiedeńska kuchnia mączna z słodkimi przysmakami, takimi jak strudel jabłkowy, strudel z twarogiem, kluski śliwkowe, naleśniki, tort Sachera , ciasto Linzer, śliwka lub gugelhupf.