Oferta firmowa | Menu grupowe
Ślub w Sopocie | Niezapomniane wesele w L’Entre Villes
Jakość i zadowolenie naszych gości stawiamy na pierwszym miejscu.
Oferta

Spotkania biznesowe w centrum Sopotu
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych gości stworzyliśmy dla Państwa wyjątkową ofertę menu grupowych na spotkania biznesowe i okolicznościowe.
Wybierając nas mają Państwo pewność, że każdy szczegół dopracowany zostanie do perfekcji, gdyż jakość i zadowolenie naszych Gości stawiamy na pierwszym miejscu.
Restauracja L’Entre Villes
Budynek, w którym znajduje się nasza restauracja jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia to ponad 350m kw.
Posiadamy kilka różnych pomieszczeń, w tym cztery sale bankietowe, oranżerię, winiarnię, palarnię i salę VIP charakteryzujących się oryginalnym wystrojem.
Sale są oddzielone rozsuwanymi ściankami, co pozwala na dowolne ich rozmieszczenie, w zależności od potrzeb i liczby uczestników.


Szyk i elegancja w każdym calu
Przepiękne, bajkowe wnętrza, doskonałe dania i obsługa na najwyższym poziomie, tworzą niepowtarzalny klimat i miejsce, którego nie da się zapomnieć!
Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa
Usługi świadczone w restauracji L’Entre Villes niosą za sobą jakość na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod widzą doświadczonego szefa Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swym smakiem uwiodły podniebienia wielu gości.
Wykwalifikowany personel dba o niepowtarzalny klimat imprez okolicznościowych.
w trosce o renomę lokalu skrupulatnie dobieramy skład obsady kelnerskiej, wiedząc, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze.


Zmysłowa podróż kulinarna
Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych potraw, przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna.
Naszą propozycję stanowią gotowe zestawy menu, w skład którego wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser i bufet.
Istnieje również możliwość własnej kompozycji karty dań.
Każdy posiłek to wirtuozeria smaku w mistrzowskim wydaniu, artystycznie podana na oryginalnym i wyszukanym talerzu.
Propozycja menu dla grup powyżej 20 osób
AMOUSE BOUCHE
Pieczywo domowego wypieku wraz ze smakowymi masełkami
PRZYSTAWKI DO WYBORU
Tatar wołowy
Żel żółtko, borowik marynowany, musztarda francuska, ogórek kiszony, chips ziemniaczany
27zł./100g./porcja
Ceviche z przegrzebek
Chilli, limonka, piklowana czerwona cebula, zel mango, zielony ogórek
32zł./80g./porcja
Tatar Pate z kaczej wątróbki
Piklowana dynia, mus borowikowy
25zł./100g./porcja
DESER
Selekcja lodów z owocami


Śledź Bismarck
Biszkopt ziemniaczany, creme fraiche, czarny kawior , kompresowane jabłko
26zł./100g./porcja
Ravioli grzybowe
Puree czosnek, zielona pietruszka, jus tymiankowy
27zł./80g./porcja
Grasica cielęca
Konfitura z czerwonej cebuli, puree marchewkowe, glace rozmarynowy
31zł./100g./porcja
ZUPY DO WYBORU
Krem z homara
Kluski homarowe, śmietana, oliwa koperkowa
27zł./200ml.
Consomme wołowe
Ogon wołowy, julienne warzywne, oliwa lubczyk
22zł./200ml.
Zupa grzybowa
Marynowany borowik, makaron troffi, oliwa pietruszkowa
24zł./200ml.
Pikantny krem z dyni
Jogurt grecki, pestki dyni, oliwa dyniowa
24zł./200ml.
Zupa ogórkowa
Żebro confi, oliwa koperkowa
22zł./200ml.
DANIE GŁÓWNE MIĘSNE DO WYBORU
Stek z polędwicy wołowej
Puree ziemniaczano-szczypiorkowe, marynowane shimeji, kremowy szpinak, sos pieprzowy
95zł./180g./porcja
Udo kacze
Puree buraczane, kluska ziemniaczana z orzechami, jarmuż saute, sos wiśniowo-korzenny
56zł./150g./porcja
Policzki wołowe
Polenta jęczmienna, puree brokułowe, marynowany żółty burak, sos własny
48zł./150g./porcja
Polędwiczka wieprzowa
Puree ziemniaczane, Pancetta, czerwona kapusta, karmelizowana marchew, sos śmietanowo-winny, tymianek
46zł./150g./porcja
Pierś z kurczaka kukurydzianego
Gratin bursztynowo-szafranowe, puree dynia-pomarańcz, sos madera
41zł./130g./porcja


DANIE GŁÓWNE RYBNE DO WYBORU
Filet z Troci Fiordowej
Puree kukurydziane, dziki brokuł, piklowana papryka, sos miso
72zł./150g./porcja
Polędwica z Dorsza
Crust ziołowo-maślany, puree kalafiorowe, pak choi, sos bouilabaisse, mule
69zł./150g./porcja
DANIE GŁÓWNE RYBNE DO WYBORU
Biała czekolada-malina
22zł./100g./porcja
Trio czekoladowe
22zł./100g.porcja
Whisky – wanilia
22zł./100g./porcja
Banan – toffi – marakuja
22zł./100g/porcja
Creme brulee truskawka – limonka
22zł./100g./porcja
Rafaello
22zł./100g./porcja
Wyżej wymienione ceny są cenami brutto.
Proszę mieć na uwadze, iż do końcowego rachunki doliczone zostanie 10% tzw. „serwisu”, jeżeli oczywiście będziecie Państwo zadowoleni z naszych usług.