Menu grupowe
Ślub w Sopocie | Niezapomniane wesele w L’Entre Villes
Jakość i zadowolenie naszych gości stawiamy na pierwszym miejscu.
Oferta
Spotkania biznesowe w centrum Sopotu
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych gości stworzyliśmy dla Państwa wyjątkową ofertę menu grupowych na spotkania biznesowe i okolicznościowe.
Wybierając nas mają Państwo pewność, że każdy szczegół dopracowany zostanie do perfekcji, gdyż jakość i zadowolenie naszych Gości stawiamy na pierwszym miejscu.
Restauracja L’Entre Villes
Budynek, w którym znajduje się nasza restauracja jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia to ponad 350m kw.
Posiadamy kilka różnych pomieszczeń, w tym cztery sale bankietowe, oranżerię, winiarnię, palarnię i salę VIP charakteryzujących się oryginalnym wystrojem.
Sale są oddzielone rozsuwanymi ściankami, co pozwala na dowolne ich rozmieszczenie, w zależności od potrzeb i liczby uczestników.
Szyk i elegancja w każdym calu
Przepiękne, bajkowe wnętrza, doskonałe dania i obsługa na najwyższym poziomie, tworzą niepowtarzalny klimat i miejsce, którego nie da się zapomnieć!
Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa
Usługi świadczone w restauracji L’Entre Villes niosą za sobą jakość na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod widzą doświadczonego szefa Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swym smakiem uwiodły podniebienia wielu gości.
Wykwalifikowany personel dba o niepowtarzalny klimat imprez okolicznościowych.
w trosce o renomę lokalu skrupulatnie dobieramy skład obsady kelnerskiej, wiedząc, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze.
Zmysłowa podróż kulinarna
Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych potraw, przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna.
Naszą propozycję stanowią gotowe zestawy menu, w skład którego wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser i bufet.
Istnieje również możliwość własnej kompozycji karty dań.
Każdy posiłek to wirtuozeria smaku w mistrzowskim wydaniu, artystycznie podana na oryginalnym i wyszukanym talerzu.
PRZYSTAWKA
krewetki argentyńskie flambirowane w koniaku
emulsja maślana z nutą chili i czosnku | chrupiące pieczywo z czosnkiem niedźwiedzim
– 52zł –
carpaccio z łososia Szkockiego marynowane z jałowcem i koprem
salsa z oliwek calamata | cebulki w balsamico i moreli, rukola | oliwa cytrynowa
– 42zł –
matias holenderski
mus ze śmietany, cebuli i jabłek |chips ziemniaczany |oliwa porowa
– 32zł –
foie gras
terrina z foie gras aromatyzowana calvadosem| brioszka | buraki glazurowane w czarnym bzie | żel z mirabelki | pistacja
– 62zł –
tatar wołowy
żel z żółtka | szalotka | kawior z kiszonego ogórka | piklowane shimeji | chips gryczany
– 45zł –
buratta
wędzony pomidor | kawior balsamiczny | koper włoski | pesto bazyliowe
– 39zł –
parfait z wątróbek drobiowych i palonego masła
brioszka | żel z mirabelki | piklowana dynia
– 36zł –
grillowany ser kozi
chutney z figi i szarej renety | malina | filety z pomarańczy | nerkowiec | frisse | krem balsamiczny
– 35zł –
szparagi – SEZONOWO
jajko poche | sos holenderski | szynka dojrzewająca
– 39zł –
pierogi
kaczka | ruskie | łosoś
– 39zł – 3szt.
pieczony w soli seler | VEGAN
espuma z avocado | rzodkiewka | seler naciowy | oliwa porowa
– 29zł –
grillowany arbuz | VEGAN
żel yuzu | oliwa porowa | czerwony pieprz | ser wegański
– 29zł
ZUPA
bisque z homara
piklowany seler naciowy | smażone kalmary | oliwa pietruszkowa
– 36zł –
krem z borowika i kasztanów | VEGAN
gruszka piklowana w koprze włoskim | pieczona cebula | oliwa porowa
– 32zł –
consomme z pieczonej kaczki
ravioli z foie gras | warzywa korzenne | oliwa lubczykowa
– 28zł –
żurek na żytnim zakwasie
jajko | biała kiełbasa | ziemniaki z ogniska | oliwa z lubczyku
– 32zł –
krem z kalafiora | VEGAN
piklowany kalafior | słone migdały | oliwa pietruszkowa
– 29zł –
chłodnik z zielonego ogórka SEZONOWO | VEGAN
orzechy nerkowca | oliwa mięta | filet z pomarańczy
– 26zł –
DANIE GŁÓWNE
stek z polędwicy wołowej
pieczone patatki w ziołach | konfitowana szalotka dziki brokuł | borowik stepowy | sos pieprzowy
– 109zł –
pierś z dzikiej kaczki
puree musztardowo-ziemniaczane | żel z figi i jalapeno | mini marchewka | chips z marchewki | sos lawendowy
– 89zł –
policzki wołowe
puree ziemniaczano-szczypiorkowe | pieczony burak | piklowany ogórek | chips ziemniaczany | sos własny
– 64zł –
udko z kaczki
kluski ziemniaczane | puree marchew-pomarańcz jabłko kompresowane
w winie i wanilii | chips z pasternaku | demi glace z lawendą
– 64zł –
sznycel Wiedeński
ziemniaki – patatki | kapusta zasmażana z boczkiem | jajko poche | marynowana rzodkiewka
– 62zł –
pierś z perliczki
dziki brokuł | puree marchewkowe | faszerowane smardze | mascarpone | sos maślany
– 64zł –
pieczona polędwica z dorsza
ziemniaki gratin z selerem | kiszony seler | mini marchewka | sos holenderski z szafranem
– 68zł –
filet z troci Fiordowej
risotto z zielonym groszkiem | piklowana czerwona cebulka | oliwa porowa
– 68zł –
filet z pstrąga potokowego
pieczony kalafior | puree ziemniaczano-kaparowe kremowy szpinak | chips krewetkowy | emulsja maślana z cytryną
– 62zł –
kalafior pieczony w curry | VEGAN
gnocchi z batatów | julienne warzywne | emulsja z cytrusów i chili
– 56zł –
risotto grzybowe | VEGAN
puder grzybowy | piklowane shimeji | oliwa pietruszka
– 64zł –
dziki brokuł w tempurze | VEGAN
letnia trufla | sos remesco | mikro zioła
– 56zł –
DESER
fondant czekoladowy
korzenne wiśnie | lody rumowe
– 34zł –
trio czekoladowe
sos słony karmel | karmelizowany słonecznik
– 32zł –
creme brulle
żel z malin | beza
– 28zł –
panna cotta waniliowa
świeże truskawki
– 26zł –
sernik tradycyjny
sos waniliowy | wiśnia
– 28zł –
beza
krem orzechowy | bakalie | żel pomarańcza
– 32zł –
brownie z czerwonej fasoli | VEGAN
świeża figa
– 26zł –
domowego wyrobu lody owocowe | VEGAN
– 26zł –
Wyżej wymienione ceny są cenami brutto.
Proszę mieć na uwadze, iż do końcowego rachunki doliczone zostanie 10% „serwisu”.