Menu grupowe

This is custom heading element

Jakość i zadowolenie naszych gości stawiamy na pierwszym miejscu.

Oferta

najlepsza restauracja Trójmiasto

Spotkania biznesowe w centrum Sopotu

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych gości stworzyliśmy dla Państwa wyjątkową ofertę menu grupowych na spotkania biznesowe i okolicznościowe.

Wybierając nas mają Państwo pewność, że każdy szczegół dopracowany zostanie do perfekcji, gdyż jakość i zadowolenie naszych Gości stawiamy na pierwszym miejscu.

Restauracja L’Entre Villes

Budynek, w którym znajduje się nasza restauracja jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia to ponad 350m kw.

Posiadamy kilka różnych pomieszczeń, w tym cztery sale bankietowe, oranżerię, winiarnię, palarnię i salę VIP charakteryzujących się oryginalnym wystrojem.

Sale są oddzielone rozsuwanymi ściankami, co pozwala na dowolne ich rozmieszczenie, w zależności od potrzeb i liczby uczestników.

Szyk i elegancja w każdym calu

Przepiękne, bajkowe wnętrza, doskonałe dania i obsługa na najwyższym poziomie, tworzą niepowtarzalny klimat i miejsce, którego nie da się zapomnieć!

Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa

Usługi świadczone w restauracji L’Entre Villes niosą za sobą jakość na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod widzą doświadczonego szefa Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swym smakiem uwiodły podniebienia wielu gości.

Wykwalifikowany personel dba o niepowtarzalny klimat imprez okolicznościowych.

w trosce o renomę lokalu skrupulatnie dobieramy skład obsady kelnerskiej, wiedząc, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze.

Zmysłowa podróż kulinarna

Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych potraw, przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna.

Naszą propozycję stanowią gotowe zestawy menu, w skład którego wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser i bufet.

Istnieje również możliwość własnej kompozycji karty dań.

Każdy posiłek to wirtuozeria smaku w mistrzowskim wydaniu, artystycznie podana na oryginalnym i wyszukanym talerzu.

PRZYSTAWKA

krewetki argentyńskie flambirowane w koniaku

emulsja maślana z nutą chili i czosnku | chrupiące pieczywo z czosnkiem niedźwiedzim

– 62zł –

carpaccio z łososia Szkockiego marynowane z jałowcem i koprem

salsa z oliwek calamata | cebulki w balsamico i moreli, rukola | oliwa cytrynowa

– 48zł –

matias holenderski

mus ze śmietany, cebuli i jabłek |chips ziemniaczany |oliwa porowa

– 36zł –

foie gras

terrina z foie gras aromatyzowana calvadosem| brioszka | buraki glazurowane w czarnym bzie | żel z mirabelki | pistacja

– 68zł –

tatar wołowy

żel z żółtka | szalotka | kawior z kiszonego ogórka | piklowane shimeji | chips gryczany

– 45zł –

buratta

wędzony pomidor | kawior balsamiczny | koper włoski | pesto bazyliowe

– 39zł –

parfait z wątróbek drobiowych i palonego masła

brioszka | żel z mirabelki | piklowana dynia

– 38zł –

grillowany ser kozi

chutney z figi i szarej renety | malina | filety z pomarańczy | nerkowiec | frisse | krem balsamiczny

– 35zł –

szparagi – SEZONOWO

jajko poche | sos holenderski | szynka dojrzewająca

– 45zł –

pierogi

kaczka | ruskie | łosoś

– 46zł – 3szt.

pieczony w soli seler | VEGAN

espuma z avocado | rzodkiewka | seler naciowy | oliwa porowa

– 33zł –

grillowany arbuz | VEGAN

żel yuzu | oliwa porowa | czerwony pieprz | ser wegański

– 33zł –

ZUPA

bisque z homara

piklowany seler naciowy | smażone kalmary | oliwa pietruszkowa

– 38zł –

krem z borowika i kasztanów | VEGAN

gruszka piklowana w koprze włoskim | pieczona cebula | oliwa porowa

– 34zł –

consomme z pieczonej kaczki

ravioli z foie gras | warzywa korzenne | oliwa lubczykowa

– 28zł –

żurek na żytnim zakwasie

jajko | biała kiełbasa | ziemniaki z ogniska | oliwa z lubczyku

– 32zł –

krem z kalafiora | VEGAN

piklowany kalafior | słone migdały | oliwa pietruszkowa

– 32zł –

chłodnik z zielonego ogórka SEZONOWO | VEGAN

orzechy nerkowca | oliwa mięta | filet z pomarańczy

– 26zł –

DANIE GŁÓWNE

stek z polędwicy wołowej

pieczone patatki w ziołach | konfitowana szalotka dziki brokuł | borowik stepowy | sos pieprzowy

– 119zł –

pierś z dzikiej kaczki

puree musztardowo-ziemniaczane | żel z figi i jalapeno | mini marchewka | chips z marchewki | sos lawendowy

– 89zł –

policzki wołowe

puree ziemniaczano-szczypiorkowe | pieczony burak | piklowany ogórek | chips ziemniaczany | sos własny

– 68zł –

udko z kaczki

kluski ziemniaczane | puree marchew-pomarańcz jabłko kompresowane

w winie i wanilii | chips z pasternaku | demi glace z lawendą

– 68zł –

sznycel Wiedeński

ziemniaki – patatki | kapusta zasmażana z boczkiem | jajko poche | marynowana rzodkiewka

– 62zł –

pierś z perliczki

dziki brokuł | puree marchewkowe | faszerowane smardze | mascarpone | sos maślany

– 64zł –

pieczona polędwica z dorsza

ziemniaki gratin z selerem | kiszony seler | mini marchewka | sos holenderski z szafranem

– 72zł –

filet z troci Fiordowej

risotto z zielonym groszkiem | piklowana czerwona cebulka | oliwa porowa

– 68zł –

filet z pstrąga potokowego

pieczony kalafior | puree ziemniaczano-kaparowe kremowy szpinak | chips krewetkowy | emulsja maślana z cytryną

– 64zł –

kalafior pieczony w curry | VEGAN

gnocchi z batatów | julienne warzywne | emulsja z cytrusów i chili

– 58zł –

risotto grzybowe | VEGAN

puder grzybowy | piklowane shimeji  | oliwa pietruszka

– 64zł –

dziki brokuł w tempurze | VEGAN

letnia trufla | sos remesco | mikro zioła

– 58zł –

DESER

fondant czekoladowy

korzenne wiśnie | lody rumowe

– 34zł –

trio czekoladowe

sos słony karmel | karmelizowany słonecznik

– 32zł –

creme brulle

żel z malin | beza

– 28zł –

panna cotta waniliowa

świeże truskawki

– 26zł –

sernik tradycyjny

sos waniliowy | wiśnia

– 32zł –

beza

krem orzechowy | bakalie | żel pomarańcza

– 32zł –

brownie z czerwonej fasoli | VEGAN

świeża figa

– 26zł –

domowego wyrobu lody owocowe  | VEGAN

– 32zł –

 

Wyżej wymienione ceny są cenami brutto.
Proszę mieć na uwadze, iż do końcowego rachunki doliczone zostanie 10% „serwisu”.

Book a Table