fbpx

A’La Carte

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

 

M E N U | A’la Carte

Przystawki

KROKIET KRABOWY | 80g. 
GALARETKA Z MANGO | PIKLOWANA PAPRYKA | CEBULKA PERŁOWA | OGÓREK KOMPRESOWANY W KOPRZE

– 38 zł –

PIEROGI Z PIECZONĄ DYNIĄ I RICOTTĄ | 3 SZT.
EMULSJA KOKOSOWA | CHIPS Z BATATA | SAŁATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO | ŻEL Z KALAMONDYNKI

– 33 zł –

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ | 80g.
TAPENADA | KAWIOR Z OGÓRKA KISZONEGO | ŻÓŁTKO PLASTYCZNE | MUSZTARDA FRANCUSKA GRZANKA

– 39 zł –

FOIE GRAS | 80g.
CIASTKO „SOBAOS” Z CALVADOSEM I LIMONKĄ | CHUTNEY GRUSZKA | FIGA,IMBIR | ESPUMA KOKOSOWA | ŻEL Z MANDARYNKI | PISTACJE

– 69 zł –

PRZEGRZEBKI | 2szt
KROKIET Z KASZANKI | CHIPS WIEPRZOWY | POMARAŃCZ | PUREE Z PASTERNAKU | ŻEL Z OGÓRKA SZCZYPIOR

– 48 zł –

Zupy

VISCHYSSOISE | 200ml.
WĘDZONA PIERŚ Z KACZKI | PIKLOWANY POR | KONFITOWANY ZIEMNIAK PARISIENNE |
OLIWA POROWA.

– 26 zł –

CONSOMME GRZYBOWE | 200 ml.
MARYNOWANY GRZYB | PUREE Z PODGRZYBKA | PUDER GRZYBOWY | OLIWA Z SOSNY

– 27 zł –

BISQUE Z HOMARA | 200ml.
KAWIOR Z PSTRĄGA „ZIELENICA” | SOLIRÓD | SER PECORINO ROMANO | OLIWA Z PIETRUSZKI

– 33 zł –

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA | 160G.
QUICHE ZIEMNIACZANO-ZIOŁOWY | ESPUMA Z KALAFIORA I SERA EMILGRANA | MARYNOWANA RZEPA ARBUZOWA | TUILE Z FERMENTOWANEGO CZOSNKU | SOS PIEPRZOWY

– 115 zł –

POLĘDWICA Z DZIKA | 150g.
KROKIET GRZYBOWO-SZCZYPIORKOWY | PUREE Z MARCHWI I POMARAŃCZY | BURAK W GLAZURZE |
ŻURAWINA W SOKU Z CZARNEGO BZU |  DEMI GLAS Z JAŁOWCEM

– 86 zł –

DZIKA KACZKA PIECZONA Z LAWENDĄ I ZIARNAMI KOLENDRY| 200g.
GNOCCHI: POMARAŃCZ – KOPER WŁOSKI – SZAFRAN |
MARCHEW PIECZONA W SIANIE  | JUS Z KACZKI

– 89 zł –

OŚMIORNICA W SOKU Z CZERWONEJ KAPUSTY | 140g.
CIASTO BRICK Z DUSZONĄ CEBULĄ I MALINAMI | DŻEM Z POMIDORÓW I IMBIRU | TUILE ZIOŁOWY
MAŚLANKA | KOPEREK

– 89 zł –

POLĘDWICA Z DORSZA SKREI | 160g.
CASSOULET Z FASOLI I CHORIZO NA WYWARZE Z LANGUSTYNEK | PUREE Z SELERA I PALONEGO MASŁA |
SOS Z PIECZONYCH PAPRYK | ŻEL SUDACHI | OLIWA Z WĘDZONEJ PAPRYKI

– 88 zł –

Desery

FONDANT CZEKOLADOWY | 100g .
MALINA | SOS WANILIOWY

– 26 zł –

MILLE FEUILLE | 100g.
KREM KASZTANOWY | MUS CZEKOLADOWO-KAWOWY | ROKITNIK

– 33 zł –

CREME BRULEE CYNAMONOWY | 100g.
WIŚNIE W ROZMARYNIE

 – 23 zł –

SELEKCJA SERÓW FRANCUSKICH | 100g.
TOMMETTE DE BREBIS |  MORBIER | CANTAL |  CARVIE D AWILLAC | LE SAINT MONT DES ALPES |

CHUTNEY Z JABŁEK | ŚLIWKI I SUSZONEJ MORELI  | ORZECHY | WINOGRONA

– 65 zł –

 

M E N U | Wegańskie

Przystawki

HUMMUS Z PIECZONĄ PAPRYKĄ | 80g. 
GRYKA | MINI MARCHEW | OLIWA POROWA

– 32 zł –

Zupy

CONSOMME GRZYBOWE | 200 ml.
GRUSZKA DUSZONA W PORTO I ROZMARYNIE | MARYNOWANY GRZYB | PUDER GRZYBOWY | OLIWA  Z SOSNĄ

– 27 zł –

Dania główne

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ | 150g.
JABŁKO Z ROZMARYNEM | SUSZONA ŚLIWKA | KASZA BULGUR |
SOS Z WĘDZONYCH POMIDORÓW | CHIPS RYŻOWY

– 115 zł –

Deser

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI | 80g.
MALINA | KOKOS

– 26 zł –

 

* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze