fbpx

A’La Carte

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

 

MENU

 

Przystawki

KROKIET KRABOWY | 80g. 
galaretka z mango, piklowana papryka, cebulka perłowa, ogórek kompresowany w koprze.

– 38 zł –

PIEROGI Z DYNIĄ I RICOTTĄ | 3 szt.
emulsja kokosowa, chips z batata, sałatka z kopru włoskiego, żel z kalamondynki.

– 33 zł –

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ | 80g. S
aioli, olej rydzowy, musztarda francuska, kasza gryczana, piklowana cykoria.

– 39 zł –

FOIE GRAS | 80g.

ciastko „sobaos” z calvadosem i limonką, chutney gruszka, figa,imbir, espuma kokosowa, żel z mandarynki, pistacje

– 69 zł –

PRZEGRZEBKI | 2szt
krokiet z kaszanki, chips wieprzowy, pomarańcz, puree z pasternaku, żel z ogórka, szczypior.

– 48 zł –

 

Zupy

KREM Z PIECZONEGO TOPINAMBURU | 200ml.
gruszka, kasztany, pomelo, oliwa z orzechów włoskich.

– 26 zł –

CONSOMME GRZYBOWE | 200 ml.
marynowany grzyb, puree z podgrzybka, puder grzybowy, oliwa z sosny

– 27 zł –

BISQUE Z HOMARA | 200ml.
kawior z pstrąga „zielenica”, soliród, ser pecorino Romano, oliwa z pietruszki

– 33 zł –

 

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA | 160g.

quiche ziemniaczano-ziołowy, espuma z kalafiora i sera Emilgrana, marynowana rzepa arbuzowa, tiule z fermentowanego czosnku, sos pieprzowy

– 115 zł –

POLĘDWICA Z DZIKA | 150g.

krokiet grzybowo-szczypiorkowy, puree z marchwi i pomarańczy, burak w glazurze, żurawina w soku z czarnego bzu, demi glas z jałowcem

– 86 zł –

PIERŚ Z DZIKIEJ KACZKI | 160g.
konfitowany seler, żel z selera naciowego, boczniak mikołajkowy, bearnaise grzybowy, croquer zielona pietruszka.

– 89 zł –

OŚMIORNICA | 160g.
chutney z pomidorów chilli i imbiru, budyń ziemniaczany, rukiew wodna, kiszona dynia, chips z tapioki, oliwa czosnek niedźwiedzi

– 89 zł –

PIEROGI Z DYNIĄ I RICOTTĄ | 3szt.
emulsja kokosowa, chips z batata, sałatka z kopru włoskiego, żel z kalamondynki

– 33 zł –

Desery

FONDANT CZEKOLADOWY | 100g .
Malina, sos waniliowy

– 26 zł –

MILLE FEUILLE | 100g.
krem kasztanowy, mus czekoladowo-kawowy, rokitnik

– 33 zł –

CREME BRULEE CYNAMONOWY | 100g.
malina,  czarna , porzeczka

 – 23 zł – 

SELEKCJA SERÓW FRANCUSKICH | 100g.
Tommette de Brebis,  Morbier, Cantal,  Carvie d Awillac, Le Saint Mont des Alpes, chutney z jabłek, śliwki i suszonej moreli, orzechy, winogrona

– 65 zł –

MENU WEGAŃSKIE

 

Przystawki

HUMMUS Z PIECZONĄ PAPRYKĄ | 80g. 
gryka, mini marchew, oliwa porowa.

– 32 zł –

Zupy

CONSOMME GRZYBOWE | 200 ml.
gruszka duszona w porto i rozmarynie, marynowany grzyb  puder grzybowy, oliwa sosnowa

– 27 zł –

 

Dania główne

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ | 150g.
jabłko z rozmarynem, suszona śliwka, kasza bulgur,
sos z wędzonych pomidorów, chips ryżowy

– 115 zł –

Desery

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI | 80g .
malina, kokos

26 zł –

* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze