fbpx

A’La Carte

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

 

MENU

 

Przystawki

MATIAS HOLENDERSKI | 80g. 

konfitura czerwona cebula, ziemniak, kiszona gruszka, espuma jabłko, puder szczypiorkowy

– 36 zł –

PIEROGI Z DYNIĄ I RICOTTĄ | 3 szt.
emulsja kokosowa, chips z batata, sałatka z kopru włoskiego, żel z kalamondynki.

– 33 zł –

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ | 80g. S
aioli, olej rydzowy, musztarda francuska, kasza gryczana, piklowana cykoria.

– 39 zł –

FOIE GRAS | 80g.
winogrono, mandarynka, karmelizowany słonecznik, brioche sos karmelowy, sól maldon.

– 68 zł –

PRZEGRZEBKI | 2szt
krokiet z kaszanki, chips wieprzowy, pomarańcz, puree z pasternaku, żel z ogórka, szczypior.

– 48 zł –

 

Zupy

KREM Z PIECZONEGO TOPINAMBURU | 200ml.
gruszka, kasztany, pomelo, oliwa z orzechów włoskich.

– 26 zł –

CONSOMME GRZYBOWE | 200 ml.
marynowany grzyb, puree z podgrzybka, puder grzybowy, oliwa z sosny

– 27 zł –

BISQUE Z HOMARA | 200ml.
kawior z pstrąga „zielenica”, soliród, ser pecorino Romano, oliwa z pietruszki

– 33 zł –

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA | 160g.
puree ziemniaczano-pietruszkowe, żel śliwka, whisky, crust z nerkowca, sos pieprzowy.

– 115 zł –

BIODRÓWKA CIELĘCA | 150g.
borowik, szynka podwędzana, puree seler, jabłko, wanilia, szałwia, sos kardamon.

– 85 zł –

PIERŚ Z DZIKIEJ KACZKI 160g.
konfitowany seler, żel z selera naciowego, boczniak mikołajkowy, bearnaise grzybowy, croquer zielona pietruszka.

– 89 zł –

OŚMIORNICA | 160g.
chutney z pomidorów chilli i imbiru, budyń ziemniaczany, rukiew wodna, kiszona dynia, chips z tapioki, oliwa czosnek niedźwiedzi

– 89 zł –

ŁOSOŚ SZKOCKI „Wester Ross”140g.
ravioli rakowe, puree kalafior, cous-cous z kalafiora, sos z kopru włoskiego i pomidorów, oliwa koperkowa

– 89zł –

Desery

FONDANT CZEKOLADOWY | 100g .
Malina, sos waniliowy

– 26 zł –

SERNIK Z LEWENDOWO-LIMONKOWY | 100g.
lody słony karmel, wędzona sól maldom, pomarańcz, biszkopt migdałowy, sos karmelowy

– 33 zł –

CREME BRULEE CYNAMONOWY | 100g.
malina,  czarna , porzeczka

 – 23 zł – 

SELEKCJA SERÓW FRANCUSKICH | 100g.
Tommette de Brebis,  Morbier, Cantal,  Carvie d Awillac, Le Saint Mont des Alpes, chutney z jabłek, śliwki i suszonej moreli, orzechy, winogrona

– 65 zł –

* Dania wegańskie i wegetariańskie dostępne są każdego dnia, na specjalne życzenie gości.

* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze