MENU A’ la Carte
Spróbuj wyjątkowych potraw z naszego menu łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna.
Menu Degustacyjne
Testing Menu
5 dań / 290 zł
PRZYSTAWKI | STARTERS
tatar z bizona | bison tartare 80g 62ZŁ
piklowana kozia broda – siedzuń sosnowy | cebula perłowa | majonez lubczyk |chips czarnuszka
pickled goat beard – pine seat | pearl onion | lovage mayonnaise | nigella chips
flambirowane krewetki argentyńskie z ośmiornicą |
argentinian flambé prawns with octopus 2 szt / 60g 89ZŁ
puree szczypior – ziemniak | konfitura pomidor | piklowana kalarepa | oliwa szczypior | chips krewetkowy
puree chives – potato | tomato jam | pickled kohlrabi | chive oil | shrimp chips
foie gras 100g 119ZŁ
brioszka | dżem z czerwonej kapusty | żel z jabłka | jabłko piklowane | nerkowiec z cynamonem
ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame
ravioli z kurkami | ravioli with chanterelles mushrooms 150g 48ZŁ
VEGAN
pure z pieczonej szalotki | piklowana szalotka | puder grzybowy | oliwa porowa |chips z kaszy gryczanej
roasted shallots puree | pickled shallots | mushroom powder | leek oil | buckwheat chips
carpaccio z tuńczyka | tuna carpaccio 70g 58ZŁ
żel imbirowy | kawior ponzu | ananas | chili | marakuja | oliwa sezam
ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame
selekcja przystawek | selection of the starters 250g 110ZŁ
tatar z jelenia | krewetki argentyńskie z przegrzebkami | ravioli
deer tartare | argentinian prawns with scallops | ravioli with chanterelles mushrooms
SAŁATKI | SALADS
sałatka cezar | caesar salad 150 g lub 3szt 68ZŁ
z grillowaną piersią perliczki | with grilled guinea fowl breast
lub | or
krewetkami argentyńskimi | argentinian prawns
ZUPY | SOUPS
krem z ziemniaka | cream potatoe 250ml 39ZŁ
wędzona troć wędrowna | puree ziemniaczane z bekonem i porem | creme fraische | chrust z ziemniaka | oliwa pietruszkowa
smoked sea trout | mashed potatoes with bacon and leek | creme fraiche | potato brushwood | parsley oil
krem z borowików i kasztanów | cream of porcini mushrooms and chestnuts 250ml 43ZŁ VEGAN
puree kasztan | marynowana gąska | jabłko w białym winie i wanilii | oliwa szczypior
chestnut puree | marinated chevalier mushroom | apple in white wine and vanilla | oil of chives
DANIA GŁÓWNE | MAIN COURSES
Surf & Turf 130g | 1szt 189ZŁ
polędwica cielęca | krewetka tygrysia | trio kalafiorowe: puree, konfitowany z curry, piklowany | chutney morela | holenderski sos homarowy
veal tenderloin | tiger prawn | cauliflower trio: puree, confit with curry, pickled | apricot chutney | hollandaise lobster sauce
polędwica wołowa | fillet of beef 180g/40g 149ZŁ
ziemniaki pont neuf | puree topinambur |grzyby shimeji | konfitura z czerwonej papryki| demi-glace pieprzowy z rozmarynem | chips topinambur
pont neuf potatoes | artichoke puree|shimeji muchrooms | red pepper jam | pepper demi-glace with rosemary | artichoke chips
comber z jelenia | sadle of deer 150g 138ZŁ
marchew w pomarańczach z migdałami i fetą | espuma truflowa | grzybowe duxelle | żel jeżyna | sos rumowo-kakaowy
carrots in oranges with almonds and feta | truffle espuma | mushroom duxelle | blackberry gel | rum-cocoa sauce
pierś z kaczki | duck breast 180/200g 98ZŁ
puree marchewkowe z imbirem | grzyby shitake | żel paprykowy | por | groszek cukrowy | sos hoisin
carrot puree with ginger | shiitake mushrooms | paprika gel | leek | sugar peas | hoisin sauce
marmur z polędwicy z dorsza | cod loin marble 150g 125ZŁ
royal z pora | piklowane algi morskie | marynowane pomarańcze | żel limonka | puree czarna fasola | prażona soczewica | sos bazyliowy
leek royal | pickled sea algae | marinated oranges | lime gel | mashed black beans | roasted lentils | basil sauce
grillowane karczochy
grilled artichokes
160g 68ZŁ VEGAN
puree z białej fasoli | caserolle z fasolą, pomidorami i bazylią | żel cytrynowy | oliwa
white bean puree | casserole with beans, tomatoes and basil | lemon gel | basil oil
DESERY | DESSERTS
czekoladowa bańka | chocolate bubble 120g 34ZŁ
pianka z białej czekolady i rozmarynu | palona biała czekolada | sos z mlecznej czekolady | gruszka | śliwka
white chocolate and rosemary foam | roasted white chocolate | milk chocolate sauce | pear | plum
mus z kaszy jaglanej i jeżyny | millet and blackberry mousse
120g 33ZŁ VEGAN
ciastko daktylowo-orzechowe | żel z czarnej porzeczki
date and nut cookie | blackcurrant gel
creme brulee | creme brulee 120g 33ZŁ
żel z malin | beza
raspberry gel | meringue
canolli z musem mascarpone i syropem z kwiatów bzu |
canolli with mascarpone mousse and lilac flower syrup 120g 36ZŁ
lody wiśniowe | sos karmelowy z orzechem laskowym | puder orzechowy
cherry ice-cream | caramel sauce with hazelnut | nut powder
selekcja lodów i sorbetów | selection of ice cream and sorbets 100g 26ZŁ
* Wszystkie potrawy dostępne są również w wersji na wynos, z odbiorem własnym.
* Przykładowe menu, zmieniane i oparte na sezonowych produktach
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie