fbpx

MENU | Dostępne w wersji NA WYNOS

TYLKO TERAZ – 20% rabatu na wszystkie dania i wina z karty. 

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

 

 

M E N U | A'la Carte

 

Przystawki

TATAR Z JELENIA | 80 g
KISZONE ŻÓŁTKO | MARYNOWANY RYDZ PUREE Z CZERWONEJ CEBULI, MALIN I CZOSNKU | LARDO | KARMELIZOWANY ORZECH LASKOWY | OLIWA Z PĘDÓW ŚWIERKU 

- 42 zł -

FOIE GRAS SMAŻONA | 80 g
ESPUMA KOKOSOWA | MALINY | ŻEL Z MIRABELKI | BRIOCHE | KARMELIZOWANY SŁONECZNIK | SOS SŁONY KARMEL

- 65 zł -

SER KOZI 150g | 1 szt.
MIGDAŁY | GALARETKA Z KISZONEGO BURAKA I CZARNEJ PORZECZKI | MARYNOWANA DYNIA | ŻEL Z GRUSZKI | FIGA | MIÓD TRUFLOWY 

- 29 zł -

KREWETKI | 5 szt.
DŻEM Z POMIDORÓW MALINOWYCH I CHILLI | KOPER WŁOSKI | GRANAT | ŻEL MARAKUJA | CHIPS KUKURYDZIANY

- 44 -

OŚMIORNICA | 150 g
KASZA BULGUR | MAJONEZ CHORIZO | PEPERONATA | CHIPS Z RYŻU I SZPINAKU

- 49 zł -

Zupy

KREM Z BURAKA | 200 ml
WĘDZONA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA | WASABI | ŻURAWINA | OLIWA PIETRUSZKOWA

- 22 zł -

ZUPA CEBULOWA | 200 ml
ESPUMA PARMEZAN | PALONY POR | OLIWA POROWA

- 21  -

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA | 180 g
KALAREPA | RABARBAR | BURAK | BROKUŁ | SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU

- 95 zł -

KONFITOWANE UDKO Z KACZKI | 1 szt
SELER PIECZONY W CIEŚCIE SOLNYM  | PURE FIGA JALAPENO | CEBULKA PERŁOWA W REDUKCJI BALSAMICZNEJ | PUDER WĘDZONY CYNAMON | JUS Z KACZKI

- 54 zł

GÓRKA CIELĘCA Z KOŚCIĄ | 220 g
PUREE ZIEMNIACZANO-SZCZYPIORKOWE Z ORZECHAMI PINI | KARMELIZOWANA MARCHEW
DUXELLE GRZYBOWE | KAPARY | EMULSJA Z PALONEGO MASŁA

- 83 zł -

COMBER JAGNIĘCY SOUS-VIDE | 200 g
GOŁĄBEK JAGNIĘCY Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ | KUSKUS | GRANAT | ŻEL BRZOSKWINIOWY

- 93 zł -

HOMAR THERMIDOR ZAPIEKANY POLSKIM SEREM BURSZTYN | 1 piece
SELEKCJA SAŁAT | PIECZYWO NASZEGO WYPIEKU

- 220 zł -

POLĘDWICA Z DORSZA ISLANDZKIEGO | 160G
PUREE ZIEMNIACZANO-SZAFRANOWE | SZPINAK | WĘŻYMORD | PUDER Z POMARAŃCZY SOS Z KISZONYCH POMIDORÓW

- 79 -

PIEROGI WEGAŃSKIE Z WĘDZONYM TOFU I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI | 6 SZT
SZPARAGI, CEBULA DUSZONA Z SOSEM SOJOWYM

- 48 zł -

Desery

PANNA COTTA WANILIOWA
ŻEL Z RABARBARU | PALONA BIAŁA CZEKOLADA

- 19 zł -

FONDANT CZEKOLADOWY
LODY KARMELOWE  | TRUSKAWKI

- 23 zł -

SELEKCJA LODÓW I SORBETÓW
Z OWOCAMI I SOSEM MALINOWYM

- 19 zł -

 

M E N U | Wegańskie

 

Przystawka

GRILOWANE SZPARAGI | 180 g
WĘDZONY POMIDOREK CHERRY | PUREE BAZYLIOWE Z ORZECHAMI NERKOWCA | KAWIOR BALSAMICZNY

- 29 zł -

Zupa 

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW | 200 ml
DŻEM Z POMIDORA, CHILLI I IMBIRU | KARMELIZOWANY SŁONECZNIK | PUDER Z CZARNYCH OLIWEK 

- 19 zł -

Danie główne 

PIEROGI WEGAŃSKIE Z WĘDZONYM TOFU I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI | 6 szt 
SZPARAGI | CEBULA DUSZONA Z SOSEM SOJOWYM 

- 48 zł -

Deser 

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI  | 80g
OWOCE SEZONOWE | SOS MALINOWY

- 21 zł -

 

* Wszystkie potrawy dostępne są w wersji na wynos, z odbiorem własnym.
* -20% rabatu na wszystkie dania i wina z karty 
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie.