MENU | A’ la Carte

Spróbuj wyjątkowych potraw z naszego menu łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna.

Menu Degustacyjne
Testing Menu

5 dań / 290 zł

PRZYSTAWKI | STARTERS

tatar z jelenia | deer tartare 80g 59ZŁ

majonez grzybowy |cebulka piklowana w kremie balsamicznym | karmelizowane orzeszki pini | puder z jałowca|chips ziemniaczano-musztardowy | oliwa jałowiec

mushroom mayonnaise | pickled onion in balsamic cream | caramelized pine nuts | juniper powder | potato mustard chips | olive juniper

flambirowane krewetki argentyńskie z przegrzebkami |
argentinian flambé shrimp with scallops po 2 szt / 2 pcs each 89ZŁ

puree z wędzonego ziemniaka | cykoria | żel mandarynka | prosciutto

smoked potato puree | chicory | mandaryn gel | prosciutto

foie gras 100g 119ZŁ

brioszka | dżem z czerwonej kapusty | żel z jabłka | jabłko piklowane | nerkowiec z cynamonem

ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame

ravioli z kurkami | ravioli with chanterelles mushrooms 150g 48ZŁ
VEGAN

pure z pieczonej szalotki | piklowana szalotka | puder grzybowy | oliwa porowa |chips z kaszy gryczanej

roasted shallots puree | pickled shallots | mushroom powder | leek oil | buckwheat chips

carpaccio z tuńczyka | tuna carpaccio 70g 58ZŁ

żel imbirowy | kawior ponzu | ananas | chili | marakuja | oliwa sezam

ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame

selekcja przystawek | selection of the starters 250g 110ZŁ

tatar z jelenia | krewetki argentyńskie z przegrzebkami | ravioli

deer tartare | argentinian prawns with scallops | ravioli with chanterelles mushrooms

SAŁATKI | SALADS

sałatka cezar | caesar salad 150 g lub 3szt 68ZŁ

z grillowaną piersią perliczki | with grilled guinea fowl breast

lub | or

krewetkami argentyńskimi | argentinian prawns

ZUPY | SOUPS

krem z ziemniaka | cream potatoe 250ml 39ZŁ

wędzona troć wędrowna | puree ziemniaczane z bekonem i porem | creme fraische | chrust z ziemniaka | oliwa pietruszkowa

smoked sea trout | mashed potatoes with bacon and leek | creme fraiche | potato brushwood | parsley oil

krem z borowików i kasztanów | cream of porcini mushrooms and chestnuts 250ml 43ZŁ VEGAN

puree kasztan | marynowana gąska | jabłko w białym winie i wanilii | oliwa szczypior

chestnut puree | marinated chevalier mushroom | apple in white wine and vanilla | oil of chives

DANIA GŁÓWNE | MAIN COURSES

Surf & Turf 130g | 1szt 189ZŁ

polędwica cielęca | krewetka tygrysia | trio kalafiorowe: puree, konfitowany z curry, piklowany |  chutney morela | holenderski sos homarowy

veal tenderloin | tiger prawn | cauliflower trio: puree, confit with curry, pickled | apricot chutney | hollandaise lobster sauce

polędwica wołowa | fillet of beef 180g/40g 149ZŁ

ziemniaki pont neuf | puree topinambur |grzyby shimeji | konfitura z czerwonej papryki| demi-glace pieprzowy z rozmarynem | chips topinambur

pont neuf potatoes | artichoke puree|shimeji muchrooms | red pepper jam | pepper demi-glace with rosemary | artichoke chips

comber z jelenia | sadle of deer 150g 138ZŁ

marchew w pomarańczach z migdałami i fetą | espuma truflowa | grzybowe duxelle | żel jeżyna | sos rumowo-kakaowy

carrots in oranges with almonds and feta | truffle espuma | mushroom duxelle | blackberry gel | rum-cocoa sauce

pierś z kaczki | duck breast 180/200g 98ZŁ

pierogi z kaczką i foir gras | puree z zielonej pietruszki | piklowana czerwona kapusta | demi glace cynamonowy | skórka wieprzowa z pomarańczą

dumplings with duck and foir gras | green parsley puree | pickled red cabbage | cinnamon demi glace | pork rind with orange

polędwica z dorsza islandzkiego | icelandic cod sirloin 150g 125ZŁ

ziemniaki szafranowe | kalafior | winegret ziołowy | chips ryżowo-szpinakowy | pomarańczowy sos holenderski

saffron potatoes | cauliflower | herbal vinaigrette | rice and spinach chips | orange hollandaise sauce

grillowane karczochy
grilled artichokes
160g 68ZŁ VEGAN

puree z białej fasoli | caserolle z fasolą, pomidorami i bazylią | żel cytrynowy | oliwa

white bean puree | casserole with beans, tomatoes and basil | lemon gel | basil oil

pierogi z ziemniakiem truflowym i wędzonym tofu
dumplings with truffle potato and smoked tofu 160g 68ZŁ VEGAN

cebulka perłowa | kasztany | dynia kiszona z chili | wegański demi glace | oliwa

pearl onion | chestnuts | pickled pumpkin with chili | vegan demi glace | parsley oil

DESERY | DESSERTS

czekoladowa bańka | chocolate bubble 120g 34ZŁ

pianka z białej czekolady i rozmarynu | palona biała czekolada | sos z mlecznej czekolady | gruszka | śliwka

white chocolate and rosemary foam | roasted white chocolate | milk chocolate sauce | pear | plum

creme brulee | creme brulee 120g 33ZŁ

żel z malin | beza

raspberry gel | meringue

canolli z musem mascarpone i syropem z kwiatów bzu |
canolli with mascarpone mousse and lilac flower syrup 120g 36ZŁ

lody wiśniowe | sos karmelowy z orzechem laskowym | puder orzechowy

cherry ice-cream | caramel sauce with hazelnut | nut powder

selekcja lodów i sorbetów | selection of ice cream and sorbets 100g 26ZŁ

* Wszystkie potrawy dostępne są również w wersji na wynos, z odbiorem własnym.
* Przykładowe menu, zmieniane i oparte na sezonowych produktach
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie

Book a Table
EnglishPolish