fbpx

A’La Carte

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

MENU

Przystawki

ŁOSOŚ PODWĘDZANY, 60g. | 38zł.
panna cotta ziołowa, kawior chrzanowy, vinegrette ziołowy, zioła

PRZEGRZEBKI, 3 szt. | 48zł.
szynka jamon, groszek, żel z bergamotki, rukiew wodna,  jabłko

PIEROGI CIELĘCE, 3 szt. | 39 zł.
szpik kostny,  parmezan,  puder anchois,
demi glace cielęcy,  konfitura z czerwonej cebuli i malin

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, 80g | 38 zł.
kiszona kalarepa, wędzone żółtko, kurki , puder z musztardy, 
szczypior, skórka wieprzowa,  papryka wędzona

FRANCUSKI SER BRIE, 150g. | 38 zł.
ciasto brick, relish z suszonych pomidorów i oliwek kalamata, agrest, lody szczypiorkowe, dżem z pomidorów i chilli

Zupy

KREM Z OGÓRKÓW MAŁOSOLNYCH, 200ml27 zł.
bekon, szparag małosolny, oliwa koperkowa

PIECZONY POMIDOR, 200ml | 26 zł.
wędzony pomidor, burrata,  czosnek niedźwiedzi

KREM Z LANGUSTYNEK, 200ml | 33 zł.
mięso langustynki, ogórek, gin, estragon

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA, 160g | 115 zł.
kalarepa, salsa z pieczonej papryki i suszonych śliwek, brokuł, cielęcy demi glace z jagodami, chips ziemniaczany

GÓRKA CIELĘCA, 130g | 99 zł.
borowik mikołajkowy, sałata rzymska, szynka dojrzewająca, ziemniak truflowy, dziki brokuł, sos z palonego masła

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA, 160g | 78 zł.
bób, kurki, puree z kalafiora, kompresowana czereśnia, lardo, sos cafe de paris

PIERŚ Z DZIKIEJ KACZKI, 150g | 89 zł
pieczony w masie solnej seler, puree z figi i papryki jalapeno, puder z palonego ziemniaka,  jus z kurczaka

HOMAR THERMIDOR, 1 szt. | 180 zł
zapiekany ser bursztyn, selekcja sałat, pieczywo domowego wypieku

DORSZ, 150g | 75 zł
puree z ziemniaka, śmietana, mini marchew, sos z kopru włoskiego, żel cytrynowy, crust ziołowy

Desery

FONDANT CZEKOLADOWY, 100g | 26 zł.
Malina, sos waniliowy

SERNIK Z LEWENDA-LIMONKA, 100g | 33 zł
lody słony karmel, wędzona sól maldom, pomarańcz, biszkopt migdałowy, sos karmelowy

CREME BRULEE CYNAMONOWY, 100g | 23 zł 
malina| czarna | porzeczka

SELEKCJA SERÓW FRANCUSKICH, 100g | 65 zł
Tommette de Brebis | Morbier | Cantal | Carvie d Awillac | Le Saint Mont des Alpes, chutney z jabłek, śliwki i suszonej moreli, orzechy, winogrona

* Dania wegańskie i wegetariańskie dostępne są każdego dnia, na specjalne życzenie gości.

* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny jest przy barze