MENU | A’ la Carte

Spróbuj wyjątkowych potraw z naszego menu łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna.

PRZYSTAWKI | STARTERS

tatar z jelenia | deer tartare 80g 59ZŁ

majonez grzybowy |cebulka piklowana w kremie balsamicznym | karmelizowane orzeszki pini | puder z jałowca|chips ziemniaczano-musztardowy | oliwa jałowiec

mushroom mayonnaise | pickled onion in balsamic cream | caramelized pine nuts | juniper powder | potato mustard chips | olive juniper

foie gras 100g 88ZŁ

terrina z foie gras aromatyzowana calvadosem| brioszka | buraki glazurowane w czarnym bzie | żel z mirabelki | pistacja

foie gras terrine with calvados| brioche | beetroot glazedin black elderberry | mirabelle gel, pistachio

flambirowane krewetki argentyńskie z przegrzebkami |
argentinian flambé shrimp with scallops po 2 szt / 2 pcs each 89ZŁ

puree z wędzonego ziemniaka | cykoria | żel mandarynka | prosciutto

smoked potato puree | chicory | mandaryn gel | prosciutto

ravioli z kurkami | ravioli with chanterelles mushrooms 150g 48ZŁ
VEGAN

puree z pieczonej szalotki | piklowana szalotka | puder grzybowy | oliwa porowa | chips z kaszy gryczanej 

roasted shallots puree | pickled shallots | mushroom powder | leek oil | buckwheat chips

carpaccio z tuńczyka | tuna carpaccio 70g 58ZŁ

żel imbirowy | kawior ponzu | ananas | chili | marakuja | oliwa sezam

ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame

SAŁATKI | SALADS

sałatka cezar | caesar salad 150 g lub 3szt 68ZŁ

z grillowaną piersią perliczki | with grilled guinea fowl breast

lub | or

krewetkami argentyńskimi | argentinian prawns

ZUPY | SOUPS

consomme z pieczonego gołębia | roasted pigeon consomme 250ml 42ZŁ

ravioli z foie gras | warzywa korzenne | oliwa lubczykowa

foie gras ravioli | root vegetables | lovage oil

zupa rybno - ogórkowa | fish and cucumber soup 250ml 39ZŁ

polędwica z dorsza | kawior wędzony łosoś | glony nori | oliwa porowa

cod sirloin | smoked salmon caviar | nori algae | leek oil

DANIA GŁÓWNE | MAIN COURSES

polędwica wołowa | fillet of beef 180g/40g 149ZŁ

ziemniaki pont neuf | puree topinambur |grzyby shimeji | konfitura z czerwonej papryki| demi-glace pieprzowy z rozmarynem | chips topinambur

pont neuf potatoes | artichoke puree|shimeji muchrooms | red pepper jam | pepper demi-glace with rosemary | artichoke chips

comber z jelenia | sadle of deer 150g 138ZŁ
marchew w pomarańczach z migdałami i fetą | espuma truflowa | grzybowe duxelle | kawior mirabelka | żel jeżyna | sos rumowo – kakaowy | puder z palonego siana
carrots in oranges with almonds and feta | truffle espuma | mushroom duxelle | mirabelle caviar | blackberry gel | rum – cocoa sauce | burnt hay powder
grillowana macka ośmiornicy | grilled octopus entacle 130g 135ZŁ

budyń ziemniaczany | kiszona rzodkiewka | dżem z pomidorów | maślanka z oliwą z czosnku niedźwiedziego

potato pudding | pickled radish | tomato jam | buttermilk with wild garlic oil

pierś z kaczki | duck breast 180/200g 98ZŁ

pierogi z kaczką i foir gras | puree z zielonej pietruszki | piklowana czerwona kapusta | demi glace cynamonowy | skórka wieprzowa z pomarańczą

dumplings with duck and foir gras | green parsley puree | pickled red cabbage | cinnamon demi glace | pork rind with orange

polędwica z dorsza islandzkiego | icelandic cod sirloin 150g 125ZŁ

ziemniaki szafranowe | kalafior | winegret ziołowy | chips ryżowo-szpinakowy | pomarańczowy sos holenderski

saffron potatoes | cauliflower | herbal vinaigrette | rice and spinach chips |  orange hollandaise sauce

dziki brokuł w tempurze | wild broccoli in tempura 140g 75ZŁ VEGAN

letnia trufla | sos remesco | mikro zioła

summer truffle | remesco sauce | micro herbs

DESERY | DESSERTS

czekoladowa bańka | chocolate bubble 120g 34ZŁ

pianka z białej czekolady i rozmarynu | palona biała czekolada | rabarbar | sos z mlecznej czekolady i likieru porzeczkowego

white chocolate and rosemary foam | roasted white chocolate | rhubarb | milk chocolate and currant liqueur sauce

creme brulee | creme brulee 120g 33ZŁ

żel z malin | beza

raspberry gel | meringue

canolli z musem mascarpone i syropem z kwiatów bzu |
canolli with mascarpone mousse and lilac flower syrup 120g 36ZŁ

lody wiśniowe | sos karmelowy z orzechem laskowym | puder orzechowy

cherry ice-cream | caramel sauce with hazelnut | nut powder

Szampański sorbet | Champagne sorbet 100ml | 80g 62ZŁ

Ruinart | sorbet cytrynowy

Ruinart | lemon sorbet

selekcja lodów i sorbetów | selection of ice cream and sorbets 100g 26ZŁ

* Wszystkie potrawy dostępne są również w wersji na wynos, z odbiorem własnym.
* Przykładowe menu, zmieniane i oparte na sezonowych produktach
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie

Book a Table
EnglishPolish