fbpx

A’La Carte | Dostępne również w wersji NA WYNOS!

Spróbuj naszego wyjątkowego menu a’ la carte łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni francuskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna. 

 

 

M E N U | A'la Carte

 

Przystawki

TATAR WOŁOWY | 80 g
KISZONA KALAREPA | SZALOTKA | ŻEL Z ŻÓŁTKA WĘDZONEGO | SHIMEJI PIKLOWANE | MUSZTARDA FRANCUSKA
CHIPS Z KASZY GRYCZANEJ | OLEJ ŚW. WAWRZYŃCA

- 32 zł -

FOIE GRAS SMAŻONA | 80 g
ESPUMA KOKOSOWA | MALINY | ŻEL Z MIRABELKI | BRIOCHE | KARMELIZOWANY SŁONECZNIK | SOS SŁONY KARMEL

- 65 zł -

BURRATA | 1 szt.
POMIDOR MALINOWY | PESTO BAZYLIOWE | SZYNKA DOJRZEWAJĄCA | KREM BALSAMICZNY

- 29 zł -

KREWETKI 16-20 | 5 szt.
DŻEM Z POMIDORÓW MALINOWYCH I CHILLI | SOS BEUREE BLANC KREWETKOWY | SAŁATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO I PESTEK GRANATU | ŻEL MARAKUJA | CHIPS KUKURYDZIANY

- 38 -

GRAVLAX | 70 g
PUDER Z ANCHOIS | OGÓREK MAŁOSOLNY | JABŁKO GRANNY SMITH | KAWIOR CHRZANOWY| EMULSJA MIODOWO – CYTRYNOWA | OLIWA KOPERKOWA

- 31 zł -

Zupy

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW  | 200 ml
WĘDZONY POMIDOR CHERRY | SER EMILGRANA | PUDER Z CZARNYCH OLIWEK | OLIWA BAZYLIOWIA

- 19 zł -

KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW | 200 ml
SER KOZI | KREWETKA | PIKLOWANA GRUSZKA

- 22 -

Dania główne

POLĘDWICA WOŁOWA | 180 g
KALAREPA | RABARBAR | BURAK | BROKUŁ | SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU

- 95 zł -

KONFITOWANE UDKO Z KACZKI | 1 szt
SELER PIECZONY W CIEŚCIE SOLNYM  | PURE FIGA JALAPENO | CEBULKA PERŁOWA W REDUKCJI BALSAMICZNEJ | PUDER WĘDZONY CYNAMON | JUS Z KACZKI
- 54 zł

 

STEK WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ SOUS-VIDE | 220 g
MŁODA KAPUSTA | BEKON | PUREE ZIEMNIACZANE | SKÓRKA WIEPRZOWA | PUDER Z PALONEGO ZIEMNIAKA | SOS CAFE DE PARIS
- 52 zł -

JAGNIĘCINA SOUS-VIDE | 140g
KROKIET Z BOBU I MIĘTY | PUREE Z PIETRUSZKI I WANILII | KOMPRESOWANA MORELA W WINNEJ ZALEWIE | SOS Z PIECZONEJ PAPRYKI | OLIWA Z WĘDZONEJ PAPRYKA

- 69 zł -

HOMAR THERMIDOR ZAPIEKANY POLSKIM SEREM BURSZTYN | 1 piece
SELEKCJA SAŁAT | PIECZYWO NASZEGO WYPIEKU

- 195 zł -

POLĘDWICA Z DORSZA | 160G
ZIELONE WARZYWA | EMULSJA HOMAROWA | PIECZONE POMIDORKI CHERRY | OLIWA Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO | CHIPS RYŻOWY

- 58zł -

PIEROGI WEGAŃSKIE Z WĘDZONYM TOFU I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI | 6 SZT
SZPARAGI, CEBULA DUSZONA Z SOSEM SOJOWYM

- 48 zł -

Desery

PANNA COTTA WANILIOWA
ŻEL Z RABARBARU | PALONA BIAŁA CZEKOLADA

- 19 zł -

FONDANT CZEKOLADOWY
LODY KARMELOWE  | TRUSKAWKI

- 23 zł -

SELEKCJA LODÓW I SORBETÓW
Z OWOCAMI I SOSEM MALINOWYM

- 19 zł -

M E N U | Wegańskie

 

Przystawka

GRILOWANE SZPARAGI | 180 g
WĘDZONY POMIDOREK CHERRY | PUREE BAZYLIOWE Z ORZECHAMI NERKOWCA | KAWIOR BALSAMICZNY

- 29 zł -

Zupa 

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW | 200 ml
DŻEM Z POMIDORA, CHILLI I IMBIRU | KARMELIZOWANY SŁONECZNIK | PUDER Z CZARNYCH OLIWEK 

- 19 zł -

Danie główne 

PIEROGI WEGAŃSKIE Z WĘDZONYM TOFU I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI | 6 szt 
SZPARAGI | CEBULA DUSZONA Z SOSEM SOJOWYM 

- 48 zł -

Deser 

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI  | 80g
OWOCE SEZONOWE | SOS MALINOWY

- 21 zł -

 

* Wszystkie potrawy dostępne są również w wersji na wynos, z odbiorem własnym. 
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie.