MENU A’ la Carte
Spróbuj wyjątkowych potraw z naszego menu łączącego tradycyjną kuchnie polską z elementami nowoczesnej kuchni europejskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Sławomira Hahna.
Menu Degustacyjne
Testing Menu
7 dań / 290 zł
PRZYSTAWKI | STARTERS
tatar z bizona | bison tartare
80g 62ZŁ
piklowana kozia broda – siedzuń sosnowy | cebula perłowa | majonez lubczyk |chips czarnuszka
pickled goat beard – pine seat | pearl onion | lovage mayonnaise | nigella chips
flambirowane krewetki argentyńskie z ośmiornicą |
argentinian flambé prawns with octopus
2 szt / 60g 89ZŁ
puree szczypior – ziemniak | konfitura pomidor | piklowana kalarepa | oliwa szczypior | chips krewetkowy
puree chives – potato | tomato jam | pickled kohlrabi | chive oil | shrimp chips
foie gras
100g 119ZŁ
brioszka | dżem z czerwonej kapusty | żel z jabłka | jabłko piklowane | nerkowiec z cynamonem
ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame
ravioli z bobem | ravioli with beans VEGAN
150g 49zł
wędzone pomidory malinowe | smardze | cebula perłowa | chips pietruszkowy
smoked cherry tomatoes | morels mushrooms | pearl onion | parsley chips
carpaccio z tuńczyka | tuna carpaccio
70g 58ZŁ
żel imbirowy | kawior ponzu | ananas | chili | marakuja | oliwa sezam
ginger gel | ponzu caviar | pineapple | chili | passion fruit | olive oil sesame
selekcja przystawek | selection of the starters
250g 110ZŁ
tatar z jelenia | krewetki argentyńskie z przegrzebkami | ravioli z bobem
deer tartare | argentinian prawns with scallops | ravioli with beans
SAŁATKI | SALADS
burrata
250 g 69ZŁ
pomidor malinowy | galaretka z pieczonej papryki | pesto z czosnku niedźwiedziego | prosciutto | koralowiec
cherry tomato | baked pepper jelly | bear garlic pesto | prosciutto | coral
ZUPY | SOUPS
krem z białych szparagów | cream of white asparagus VEGAN
250ml 44zł
piklowane białe szparagi w pomarańczy | espuma gorgonzola | oliwa estragonowa | marynowana gruszka
pickled in orange white asparagus in orange | espuma gorgonzola | tarragon oil | pickled pear
krem z borowików i kasztanów | cream of porcini mushrooms and chestnuts VEGAN
250ml 43ZŁ
puree kasztan | marynowana gąska | jabłko w białym winie i wanilii | oliwa szczypior
chestnut puree | marinated chevalier mushroom | apple in white wine and vanilla | oil of chives
DANIA GŁÓWNE | MAIN COURSES
Surf & Turf
130g | 1szt 189ZŁ
polędwica cielęca | krewetka tygrysia | trio kalafiorowe: puree, konfitowany z curry, piklowany | chutney morela | holenderski sos homarowy
veal tenderloin | tiger prawn | cauliflower trio: puree, confit with curry, pickled | apricot chutney | hollandaise lobster sauce
polędwica wołowa | fillet of beef
180g/40g 149ZŁ
ziemniaki pont neuf | puree topinambur |grzyby shimeji | konfitura z czerwonej papryki| demi-glace pieprzowy z rozmarynem | chips topinambur
pont neuf potatoes | artichoke puree|shimeji muchrooms | red pepper jam | pepper demi-glace with rosemary | artichoke chips
comber z jelenia | sadle of deer
150g 138ZŁ
marchew w pomarańczach z migdałami i fetą | espuma truflowa | grzybowe duxelle | żel jeżyna | sos rumowo-kakaowy
carrots in oranges with almonds and feta | truffle espuma | mushroom duxelle | blackberry gel | rum-cocoa sauce
pierś z kaczki | duck breast
150g 98ZŁ
puree marchewkowe z imbirem | grzyby shitake | żel paprykowy | por | groszek cukrowy | sos hoisin
carrot puree with ginger | shiitake mushrooms | paprika gel | leek | sugar peas | hoisin sauce
halibut biały | white halibut
100g 175zł
przegrzebki 2szt.| espuma z kalafiora | cykoria | ciasto brick | maślanka | soubise szczypiorkowy
scallops 2 pcs.| cauliflower foam | chicory| brick | buttermilk | chive soubise
grillowane karczochy | grilled artichokes VEGAN
160g 68ZŁ
puree z białej fasoli | caserolle z fasolą, pomidorami i bazylią | żel cytrynowy | oliwa
white bean puree | casserole with beans, tomatoes and basil | lemon gel | basil oil
DESERY | DESSERTS
czekoladowa bańka | chocolate bubble
120g 34ZŁ
pianka z białej czekolady i rozmarynu | palona biała czekolada | sos z mlecznej czekolady | gruszka | śliwka
white chocolate and rosemary foam | roasted white chocolate | milk chocolate sauce | pear | plum
mus z kaszy jaglanej i jeżyny | millet and blackberry mousse VEGAN
120g 33ZŁ
ciastko daktylowo-orzechowe | żel z czarnej porzeczki
date and nut cookie | blackcurrant gel
creme brulee | creme brulee
120g 33ZŁ
żel z malin | beza
raspberry gel | meringue
canolli z musem mascarpone i syropem z kwiatów bzu |
canolli with mascarpone mousse and lilac flower syrup
120g 36ZŁ
lody wiśniowe | sos karmelowy z orzechem laskowym | puder orzechowy
cherry ice-cream | caramel sauce with hazelnut | nut powder
selekcja lodów i sorbetów | selection of ice cream and sorbets
100g 26ZŁ
* Wszystkie potrawy dostępne są również w wersji na wynos, z odbiorem własnym.
* Przykładowe menu, zmieniane i oparte na sezonowych produktach
* Wykaz alergenów zawartych w potrawach dostępny na życzenie