Menu grupowe

Spotkania biznesowe w centrum Sopotu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości stworzyliśmy wyjątkową ofertę menu grupowych na okazje biznesowe i specjalne.Wybierając nas masz pewność, że każdy szczegół będzie dopracowany do perfekcji, gdyż na pierwszym miejscu stawiamy jakość i zadowolenie naszych gości.

Restauracja L’Entre Villes

Budynek, w którym mieści się nasza restauracja, jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia wynosi ponad 350 m2.Dysponujemy kilkoma różnymi salami, w tym czterema salami bankietowymi, oranżerią, piwnicą z winami, palarnią oraz salą VIP, wszystkie charakteryzujące się oryginalnym wystrojem.Sale oddzielone są przesuwanymi ścianami, co pozwala na dowolną ich aranżację w zależności od potrzeb i ilości uczestników.

Szyk i elegancja w każdym szczególe

Piękne, bajkowe wnętrza, wyśmienite dania i obsługa na najwyższym poziomie tworzą niepowtarzalną atmosferę i miejsce, którego nigdy nie zapomnisz!

Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa

Usługi świadczone w restauracji L'Entre Villes są na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod okiem doświadczonego szefa kuchni Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swoim smakiem oczarowały podniebienia wielu Gości.Wykwalifikowana kadra dba o niepowtarzalną atmosferę wyjątkowych wydarzeń.W trosce o reputację restauracji starannie dobieramy obsługę kelnerską, wiedząc, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie.

Zmysłowa podróż kulinarna

Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych dań przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna. W naszej ofercie znajdują się gotowe zestawy menu, w skład których wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser oraz bufet. Możesz także skomponować własne menu. Każde danie to mistrzowska wirtuozja smaku, artystycznie podana na oryginalnym i wyrafinowanym talerzu.

Przystawki

– 62zł –

KREWETKI ARGENTYŃSKIE FLAMBIROWANE W KONIAKU

emulsja maślana z nutą chili i czosnku | chrupiące pieczywo z czosnkiem niedźwiedzim

– 48zł –

CARPACCIO Z ŁOSOSIA SZKOCKIEGO MARYNOWANE Z JAŁOWCEM I KOPREM

salsa z oliwek calamata | cebulki w balsamico i moreli | rukola | oliwa cytrynowa

– 36zł –

MATIAS HOLENDERSKI

mus ze śmietany, cebuli i jabłek | chips ziemniaczany | oliwa porowa

– 68zł –

FOIE GRAS

terrina z foie gras aromatyzowana calvadosem | brioszka | buraki glazurowane w czarnym bzie | żel z mirabelki | pistacja

– 49zł –

TATAR WOŁOWY

żel z żółtka | szalotka | kawior z kiszonego ogórka | piklowane shimeji | chips gryczany

– 39zł –

BURRATA

wędzony pomidor | kawior balsamiczny | koper włoski | pesto bazyliowe

33zł

GRILLOWANY ARBUZ | VEGAN

żel yuzu | oliwa porowa | czerwony pieprz | ser wegański

– 38zł –

PARFAIT Z WĄTRÓBEK DROBIOWYCH I PALONEGO MASŁA

brioszka | żel z mirabelki | piklowana dynia

– 45zł –

SAŁATKA KOZI SER

burak | pomarańcz | frisse | nerkowiec | krem balsamiczny

– 45zł –

SZPARAGI - SEZONOWO

jajko poche | sos holenderski | szynka dojrzewająca

- 46zł – 3szt./ porcja

PIEROGI SMAK DO WYBORU: KACZKA | ŁOSOŚ

– 33zł –

PIECZONY W SOLI SELER | VEGAN

espuma z awocado | rzodkiewka | seler naciowy | oliwa porowa

36zł

BOCZNIAK | VEGAN

seler | glony wakame | espuma | cytryna

Dania główne

– 129zł –

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

frytki stekowe | konfitowana szalotka | dziki brokuł borowik stepowy | sos pieprzowy

– 89zł –

PIERŚ Z DZIKIEJ KACZKI

puree musztardowo-ziemniaczane | żel z figi i jalapeno | mini marchewka chips z marchewki | sos lawendowy

– 68zł –

POLICZKI WOŁOWE

puree ziemniaczano-szczypiorkowe | pieczony burak piklowany ogórek | chips ziemniaczany | sos własny

– 72ZŁ –

UDKO Z KACZKI

kluski ziemniaczane | puree marchew-pomarańcz jabłko kompresowane w winie i wanilii | chips z pasternaku | demi glace z lawendą

– 69zł –

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY

ziemniaki – patatki | kapusta zasmażana z boczkiem | jajko poche | marynowana rzodkiewka

– 68zł –

PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO

dziki brokuł | puree marchewkowe | faszerowane smardze | mascarpone | sos maślany

– 64zł –

DZIKI BROKUŁ W TEMPURZE | VEGAN

letnia trufla | sos romesco | mikro zioła

– 74zł –

PIECZONA POLĘDWICA Z DORSZA

puree ziemniaczano-szczypiorkowe | kiszony seler | mini marchewka | sos holenderski z szafranem

– 72zł –

FILET Z TROCI FIORDOWEJ

risotto z zielonym groszkiem | piklowana czerwona cebulka | oliwa porowa

– 68zł –

FILET Z PSTRĄGA POTOKOWEGO

pieczony kalafior | puree ziemniaczano-kaparowe | kremowy szpinak chips krewetkowy | emulsja maślana z cytryną

– 58zł –

KALAFIOR PIECZONY W CURRY | VEGAN

gnocchi z batatów | julienne warzywne | emulsja z cytrusów i chili

– 64zł –

RISOTTO DO WYBORU | VEGAN

grzybowe | warzywne z groszkiem

Edit Content

ZUPA

– 38zł –

BISQUE Z HOMARA

piklowany seler naciowy | smażone kalmary | oliwa pietruszkowa

– 34zł–

KREM Z BOROWIKA I KASZTANÓW | VEGAN

gruszka piklowana w koprze włoskim | pieczona cebula | oliwa porowa

– 32zł –

DOMOWY ROSÓŁ

domowy makaron | julienne warzywne | pietruszka

– 34zł –

ŻUREK NA ŻYTNIM ZAKWASIE

jajko | biała kiełbasa | ziemniaki z ogniska | oliwa z lubczykiem

– 32zł–

KREM Z KALAFIORA | VEGAN

piklowany kalafior | słone migdały | oliwa pietruszkowa

– 32zł –

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW | VEGAN

oliwa bazyliowa | salsa z pomidora i oliwek

– 34zł –

CHŁODNIK DO WYBORU | VEGAN

arbuz | ogórek | melon

Edit Content

Desery

– 36zł –

FONDANT CZEKOLADOWY

FONDANT CZEKOLADOWY wiśnie | lody waniliowe

– 34zł –

TRIO CZEKOLADOWE

sos słony karmel | karmelizowany słonecznik

– 32zł –

CREME BRULLE

żel z malin | beza

– 32zł –

PANNA COTTA WANILIOWA

świeże truskawki

– 32zł –

SERNIK TRADYCYJNY

sos waniliowy | wiśnia

– 32zł –

BEZA

krem orzechowy | bakalie | żel pomarańcza

– 32zł –

BROWNIE Z ORZECHAMI | VEGAN

świeża figa

– 32zł –

DOMOWEGO WYROBU LODY OWOCOWE Z OWOCAMI | VEGAN

– 52zł –

SELEKCJA DOMOWEGO WYROBU CIAST

3 rodzaje

Powyższe ceny są cenami brutto. Należy pamiętać, że do rachunku końcowego zostanie doliczona opłata za usługę w wysokości 10%.

Prosimy o wybór jednakowego menu dla wszystkich Gości, ewentualnie o wybór alternatywy z a’la carte. Zapraszamy Państwa do kontaktu telefonicznego w celu umówienia się na spotkanie, w dogodnym terminie, i przedyskutowania wszelkich szczegółów z kierownikiem restauracji.

Liczbą osób

ZAREZERWUJ STOLIK