Menu grupowe

Spotkania biznesowe w centrum Sopotu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości stworzyliśmy wyjątkową ofertę menu grupowych na okazje biznesowe i specjalne.Wybierając nas masz pewność, że każdy szczegół będzie dopracowany do perfekcji, gdyż na pierwszym miejscu stawiamy jakość i zadowolenie naszych gości.

Restauracja L’Entre Villes

Budynek, w którym mieści się nasza restauracja, jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia wynosi ponad 350 m2.Dysponujemy kilkoma różnymi salami, w tym czterema salami bankietowymi, oranżerią, piwnicą z winami, palarnią oraz salą VIP, wszystkie charakteryzujące się oryginalnym wystrojem.Sale oddzielone są przesuwanymi ścianami, co pozwala na dowolną ich aranżację w zależności od potrzeb i ilości uczestników.

Szyk i elegancja w każdym szczególe

Piękne, bajkowe wnętrza, wyśmienite dania i obsługa na najwyższym poziomie tworzą niepowtarzalną atmosferę i miejsce, którego nigdy nie zapomnisz!

Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa

Usługi świadczone w restauracji L'Entre Villes są na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod okiem doświadczonego szefa kuchni Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swoim smakiem oczarowały podniebienia wielu Gości.Wykwalifikowana kadra dba o niepowtarzalną atmosferę wyjątkowych wydarzeń.W trosce o reputację restauracji starannie dobieramy obsługę kelnerską, wiedząc, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie.

Zmysłowa podróż kulinarna

Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych dań przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna. W naszej ofercie znajdują się gotowe zestawy menu, w skład których wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser oraz bufet. Możesz także skomponować własne menu. Każde danie to mistrzowska wirtuozja smaku, artystycznie podana na oryginalnym i wyrafinowanym talerzu.

DANIE GŁÓWNE

– PLN 119 –

stek z polędwicy wołowej

pieczone słodkie ziemniaki z ziołami | konfitowana szalotka dzikie brokuły | Borowik stepowy | sos pieprzowy

– PLN 89 –

pierś z dzikiej kaczki

puree musztardowo-ziemniaczane | żel figowy i jalapeno | mała marchewka | chipsy marchewkowe | sos lawendowy

– PLN 68 –

policzki wołowe

puree ziemniaczano-szczypiorkowe | pieczony burak | ogórek kiszony | chips ziemniaczany | własny sos

– PLN 64 –

pierś perliczki

dzikie brokuły | puree z marchwi | smardze nadziewane | mascarpone | sos maślany

– PLN 68 –

noga kaczki

knedle | puree marchewkowo-pomarańczowe, kompres jabłkowy w winie i wanilii | ostry pasternak | demi glace z lawendą

– PLN 62 –

Sznycel wiedeński

ziemniaki – słodkie ziemniaki | kapusta zasmażana z boczkiem | jajko sadzone | marynowana rzodkiewka

– PLN 68 –

Filet z pstrąga fiordowego

risotto z zielonym groszkiem | marynowana czerwona cebula | oliwa porowa

– PLN 64 –

filet z pstrąga potokowego

pieczony kalafior | puree z ziemniaków i kaparów kremowy szpinak | chips krewetkowy | emulsja maślana z cytryną

– PLN 58 –

kalafior zapiekany w curry | WEGAŃSKIE

gnocchi ze słodkich ziemniaków | julienne warzywna | emulsja cytrusowo-chili

– PLN 72 –

pieczony polędwica z dorsza

zapiekane ziemniaki z selerem | seler marynowany | mała marchewka | sos holenderski z szafranem

– PLN 64 –

risotto grzybowe | WEGAŃSKIE

proszek grzybowy | marynowane shimeji | oliwa z pietruszki

Edit Content

PRZYSTAWKA

– PLN 62 –

Argentyńskie krewetki flambirowane w koniaku

Emulsja maślana z nutą chili i czosnku | chrupiące pieczywo z dzikim czosnkiem

– PLN 36 –

Matias po holendersku

mus śmietanowo-cebulowo-jabłkowy | chips ziemniaczany | oliwa porowa

– PLN 68 –

foie gras

Terrina foie gras aromatyzowana calvadosem| brioszka | buraki glazurowane w kolorze czarnego bzu | żel mirabelkowy | pistacja

– PLN 38 –

Parfait z wątróbek drobiowych i palonego masła

brioszka | żel mirabelkowy | marynowana dynia

– PLN 45 –

szparagi – SEZONOWE

jajko sadzone | sos holenderski | dojrzewająca szynka

– PLN 45 –

tatar wołowy

żel żółtkowy | szalotka | kawior z ogórka kiszonego | marynowane shimeji | chipsy gryczane

– PLN 35 –

grillowany ser kozi

chutney figowy i szary | malina | filety pomarańczowe | nerkowce | friss | krem balsamiczny

– PLN 48 –

Carpaccio z łososia szkockiego marynowanego z jałowcem i koperkiem

salsa z oliwek calamata | cebula w balsamico i morelach, rukola | olejek cytrynowy

– PLN 39 –

buratta

wędzony pomidor | kawior balsamiczny | koper | pesto z bazylii

– PLN 33 –

seler pieczony w soli | WEGAŃSKIE

seler pieczony w soli | WEGANSeler pieczony w soli | WEGAŃSKIE

– PLN 46 – 3 pcs.

Pierogi

kaczka | Rosyjski | łosoś

Edit Content

ZUPA

– PLN 38 –

Biskwit z homara

seler marynowany | smażone kalmary | olej pietruszkowy

– PLN 34 –

krem z borowików i kasztanów | WEGAŃSKIE

gruszka marynowana w koprze włoskim | pieczona cebula | oliwa porowa

– PLN 28 –

consomme z pieczonej kaczki

ravioli z foie gras | warzywa korzeniowe | lubczykowa oliwa z oliwek

– PLN 32 –

zupa żytnia na zakwasie

jajko | biała kiełbasa | ziemniaki z ogniska | lubczykowa oliwa z oliwek

– PLN 32 –

krem kalafiorowy | WEGAŃSKIE

marynowany kalafior | słone migdały | olej pietruszkowy

– PLN 26 –

Chłodnik z zielonego ogórka SEZONOWY | WEGAŃSKIE

orzechy nerkowca | oliwa z oliwek mięta | filet pomarańczowy

Edit Content

DESSERT

– PLN 34 –

Chocolate fondant

spicy cherries | rum ice cream

– PLN 32 –

chocolate trio

salted caramel sauce | caramelized sunflower seeds

– PLN 28 –

creme bruelle

raspberry gel | Meringue

– PLN 26 –

red bean brownie | VEGAN

fresh fig

– PLN 26 –

vanilla panna cotta

fresh strawberries

– PLN 32 –

traditional cheesecake

vanilla sauce | cherry

– PLN 32 –

Meringue

hazelnut cream | delicacies | orange gel

– PLN 32 –

homemade fruit ice cream | VEGAN

Powyższe ceny są cenami brutto. Należy pamiętać, że do rachunku końcowego zostanie doliczona opłata za usługę w wysokości 10%.

Liczbą osób

ZAREZERWUJ STOLIK