MENU DEGUSTACYJNE

9. ELEMENTOWE MENU DEGUSTACYJNE - 360 zł./os. 9. ELEMENTS TESTING MENU - 360zł. per person

– 360 zł./os.

WINE PAIRING – 199zł./os. 199zł. per person

WINE PAIRING PREMIUM – 440zł. per person - min. 6 os. / min. 6 persons

WĘDZONE MASŁO DOMOWEGO WYROBU ORAZ DOMOWEGO WYPIEKU PIECZYWO SMOKED HOME MADE BUTTER AND HOME BAKED BREAD

AMUSE BOUCHE

wędzona kaczka | brioszka | wędzona śliwka | śliwka w czarnym bzie | chrzan smoked duck | brioche | smoked plum | elderberry plum | horseradish

CUVAGE ROSE D`ALBA`19 (NEBIOLO)

POMMERY APANAGE ROSE`NV (CHAMPAGNE BLEND)

CEVICHE

pstrąg alpejski | awokado | papryka chilli | żel bergamotka | oliwa pietruszka | ciastko rybne alpine trout | avocado | chili pepper | bergamot gel | olive oil parsley | fishcake

KAMIL BARCZENTEWICH PINOT BLANC BETON`22 (PINOT BLANC)

DOMAINES OTT CLOS MIREILLE`22 (CINSAULT,GARNACHA,SHIRAZ)

FOIE GRAS

gruszka | orzechy laskowe | żurawina | czarny bez | miód estragonowy | puree żurawina pear | hazelnuts | cranberries | black elderberry | tarragon honey | cranberry puree

WEINGUT KURT ERBELDINGER BECHTHEIMER HEILIGKREUTZ`21 (GEWÜRTZTRAMINER)

TSHIDA EISWEIN` 20 (BLAUFRANKISCH)

INTERMEZZO

pralina z rokitnika sea buckthorn praline

TURBOT

gratin ziemniaczano-cytrynowy | jarmuż | mule | ikura | sos maślano-rybny potato-lemon gratin | kale | mussels | ikura | butter-fish sauce

TOBIA BLANCO`21 (CHARDONNAY,TEMPRANILLO BLANCO)

DOMAINE BELLEVILLE RULLY 1ER CRU LA FOSSE`20 (CHARDONNAY)

COMBER Z JELENIA | SADDLE OF DEER

konfitowany ziemniak | puree czerwona kapusta | piklowana kapusta | puder orzechowy glas czekolada-śliwka confit potato | red cabbage puree | pickled cabbage | nut powder | chocolate-plum glaze

CHATEAU PURCARI NEGRU DE PURCARI`20 (CAB. SAUVIGNON/SAPERAVI/RARA NEGRA)

MERONI IL VELUTO AMARONE RISERVA`15 (CORVINA BLEND)

PTYŚ | PUFF

krem kawowy | ciastko kawowe | sorbet czarna porzeczka | żel czarna porzeczka coffee cream | coffee cake | blackcurrant sorbet | black currant gel

GRAHAMS TAWNY PORT 10Y

TOMMASI FIORATO RECIOTO`18 (CORVINA BLEND)

PETIT FOUR

9. ELEMENTOWE MENU DEGUSTACYJNE - 360 zł./os. 9. ELEMENTS TESTING MENU - 360zł. per person

WINE PAIRING – 199zł./os. 199zł. per person

WINE PAIRING PREMIUM – 440zł. per person - min. 6 os. / min. 6 persons

KREM POMIDOROWY ORAZ DOMOWEGO WYPIEKU PIECZYWO TOMATO CREAM AND HOME BAKED BREAD

AMUSE BOUCHE

fasolka | jabłko | kasza gryczana | pietruszka beans | apple | buckwheat | parsley

CUVAGE ROSE D`ALBA`19 (NEBIOLO)

BURAK | BEETROOT

nerkowiec | feta | sos wino-rozmaryn cashew | feta | wine-rosemary sauce

KAMIL BARCZENTEWICH PINOT BLANC BETON`22 (PINOT BLANC)

KREM Z DYNI I PUMPKIN CREAM

piklowana dynia | pestki dyni | mascarpone | kolendra | limonka | oliwa dyniowa pickled pumpkin | pumpkin seeds | mascarpone | coriander | lime | pumpkin oil

WEINGUT KURT ERBELDINGER BECHTHEIMER HEILIGKREUTZ`21 (GEWÜRTZTRAMINER)

INTERMEZZO

pralina z rokitnika sea buckthorn praline

RAVIOLI

pieczona dynia | piklowana dynia | puree dynia | sos jogurtowy | oliwa dynia baked pumpkin | pickled pumpkin | pumpkin puree | yogurt sauce | pumpkin olive oil

PIWNICE PÓŁTORAK `19 (JOHANNITER)

ARANCINI

puree seler | trufla | suszone grzyby | wegański parmezan | portobello | granny smith | oliwa pietruszkowa puree celery | truffle | dried mushrooms | vegan parmesan | portobello | granny smith | parsley oil

DOMAINE CHIGNARD FLEURIE LES MORIERS`20 (GAMAY)

KREM MALINOWY | RASPBERRY CREAM

żel owocowy | aquafaba | owoce fruit gel | aquafaba | fruits

TSHIDA EISWEIN` 20 (BLAUFRANKISCH)

PETIT FOUR

Liczbą osób

ZAREZERWUJ STOLIK