MENU DEGUSTACYJNE

MENU DEGUSTACYJNE - 360 zł./os

– 360 zł./os.

WINE PAIRING – 199zł./os.

WINE PAIRING PREMIUM - 440 zł za osobę Minimum: 6 osób

WĘDZONE MASŁO DOMOWEGO WYROBU ORAZ DOMOWEGO WYPIEKU PIECZYWO

AMUSE BOUCHE

pate drobiowe | brioszka | żel malina | chips foie gras poultry pate | brioche | raspberry gel | foie gras chips

AKASHI-TAI JUNMAI DAIGINJO GENSCHU

POMMERY APANAGE ROSE`NV (CHAMPAGNE BLEND)

MIECZNIK | SWORD FISH

krewetki | mascarpone | koper włoski | miód | cytryna | oliwa pietruszka shrimp | mascarpone | fennel | honey | lemon | olive oil parsley

KAMIL BARCZENTEWICH PINOT BLANC BETON`22 (PINOT BLANC)

DOMAINES OTT CLOS MIREILLE`22 (CINSAULT,GARNACHA,SHIRAZ)

TATAR WOŁOWY | BEEF TARTARE

wędzone żółtko | rydze | rzodkiew | galaretka wołowa | espuma grzybowa smoked egg yolk | saffron milk caps | radish | beef jelly | mushroom espuma

CHATEAU DU SURONDE`04 (CHENIN BLANC)

TSHIDA EISWEIN` 20 (BLAUFRANKISCH)

INTERMEZZO

sorbet rokitnik - cytryna sea buckthorn - lemon sorbet

POLĘDWICA DORSZA SKREI | SKREI COD LOIN

kapusta włoska | chorizo | majonez cytrynowy | sos pomidorowo-rybny | oliwa chorizo savoy cabbage | chorizo | lemon mayonnaise | tomato-fish sauce | chorizo olive oil

TOBIA BLANCO`21 (CHARDONNAY,TEMPRANILLO BLANCO)

DOMAINE BELLEVILLE RULLY 1ER CRU LA FOSSE`20 (CHARDONNAY)

POLĘDWICA WOŁOWA | FILLET OF BEEF

ziemniaki | dziki brokuł | żołądki gęsie | parmezan | bekon | demi glas | oliwa pietruszka potatoes | wild broccoli | goose stomachs | parmesan | bacon | demi glas | olive oil parsley

CHATEAU PURCARI NEGRU DE PURCARI`20 (CAB. SAUVIGNON/SAPERAVI/RARA NEGRA)

MERONI IL VELUTO AMARONE RISERVA`15 (CORVINA BLEND)

BEZA | MERINGUE NEST

biała czekolada | lody słony karmel | pistacja | sos karmelowy white chocolate | salted caramel ice cream | pistachio | caramel sauce

GRAHAMS TAWNY PORT 10Y

TOMMASI FIORATO RECIOTO`18 (CORVINA BLEND)

PETIT FOUR

MENU DEGUSTACYJNE - 360 zł./os.

WINE PAIRING – 199zł./os.

WINE PAIRING PREMIUM - 440 zł za osobę – minimum 6 osób

KREM POMIDOROWY ORAZ DOMOWEGO WYPIEKU PIECZYWO

AMUSE BOUCHE

fasolka | jabłko | kasza gryczana | pietruszka beans | apple | buckwheat | parsley

CUVAGE ROSE D`ALBA`19 (NEBIOLO)

BURAK | BEETROOT

nerkowiec | feta | sos wino-rozmaryn cashew | feta | wine-rosemary sauce

KAMIL BARCZENTEWICH PINOT BLANC BETON`22 (PINOT BLANC)

KREM Z DYNI I PUMPKIN CREAM

piklowana dynia | pestki dyni | mascarpone | kolendra | limonka | oliwa dyniowa pickled pumpkin | pumpkin seeds | mascarpone | coriander | lime | pumpkin oil

WEINGUT KURT ERBELDINGER BECHTHEIMER HEILIGKREUTZ`21 (GEWÜRTZTRAMINER)

INTERMEZZO

pralina z rokitnika sea buckthorn praline

RAVIOLI

pieczona dynia | piklowana dynia | puree dynia | sos jogurtowy | oliwa dynia baked pumpkin | pickled pumpkin | pumpkin puree | yogurt sauce | pumpkin olive oil

PIWNICE PÓŁTORAK `19 (JOHANNITER)

ARANCINI

puree seler | trufla | suszone grzyby | wegański parmezan | portobello | granny smith | oliwa pietruszkowa puree celery | truffle | dried mushrooms | vegan parmesan | portobello | granny smith | parsley oil

DOMAINE CHIGNARD FLEURIE LES MORIERS`20 (GAMAY)

FONDANT CZEKOLADOWY | CHOCOLATE FONDANT

lody rum | wiśnie korzenne rum ice cream | spiced cherries

TSHIDA EISWEIN` 20 (BLAUFRANKISCH)

PETIT FOUR

Liczbą osób

ZAREZERWUJ STOLIK