MENU ŚWIĄTECZNE 2024

MENU ŚWIĄTECZNE 2024

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

Menu 165

PRZYSTAWKI SERWOWANA NA PLATERACH

pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka / puder pietruszka piklowana dynia

krokiety naleśnikowe ze szpinakiem i wędzonym łososiem

sos suszone pomidory

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

filet z halibuta

puree ziemniaczane z kaparami / szpinak / migdały oliwa pietruszkowa / sos palone masło

DESER

panna cotta cynamonowo-pomarańczowa

żel jagoda / chips piernik

Menu VEGAN 175

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH

pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka/ puder grzybowy

boczniak a’la matias po kaszubsku carpaccio z buraka

filety pomarańczy / karmelizowane orzechy winegret mango-marakuja / oliwa estragonowa

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

lub wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

seler a’la dorsz

puree ziemniaczano-szczypiorkowe / kiszone pomidorki cherry sos grzybowy / chips pietruszka

DESER

panna cotta cynamonowo-pomarańczowa

konfitura śliwkowa

Menu 175

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH

pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka/ puder grzybowy

filet z dorsza po grecku

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

pieczone udko z kaczki

kluska ziemniaczana / zasmażana czerwona kapusta puree imbirowo-marchewkowe / sos lawendowo-pomarańczowy chips – skórka wieprzowa

DESER

creme brulle cynamonowy

karmelizowane orzechy

Menu 185

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH

pierogi z pstrągiem potokowym

pierogi z pstrągiem potokowym

pierogi z kaczką

konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu

tatar z matiasa holenderskiego

creme fraiche / piklowana szalotka

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa lub

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

smażony filet z pstrąga potokowego

puree ziemniaczano-migdałowe / karmelizowana marchew / pestki granatu / sos holenderski pomarańczowy

DESER

sernik z makiem

korzenne wiśnie / lody cynamonowe

Menu 205

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH

tatar z łososia

piklowana szalotka / żel mandarynka / kawior chrzanowy chips pietruszka

pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka / chips kasza gryczana

pierogi z kaczką

konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu

ZUPA

zupa rybna

aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym / kluski trybula

DANIE GŁÓWNE

pieczona polędwica z dorsza

puree ziemniaczano-grzybowe / pieczony kalafior migdały / sos szczypiorkowy

SELEKCJA DESERÓW ŚWIĄTECZNYCH NA PLATERACH

sernik z makiem

krem z białej czekolady z makiem / żel pomarańcza / wiśnie korzenne

ciasto marchewkowe

konfitura morelowa / krem z palonej białej czekolady

tradycyjny makowiec świąteczny

konfitura śliwkowa / krem z białej czekolady z pomarańczą

ŚWIĄTECZNE BUFETY 2024

SELEKCJA DESERÓW ŚWIĄTECZNYCH NA PLATERACH

BUFET ZIMNY

do wyboru 6 pozycji z poniższych – 95zł/ 1 szt/os./ 50g do wyboru 8 pozycji z poniższych – 105zł/ 1 szt/os./ 50g do wyboru 10 pozycji z poniższych – 125zł/ 1 szt/os./ 50g

MIĘSNY

tatar wołowy

szalotka | marynowane grzyby | kiszony ogórek | żel z żółtka

rostbef pieczony na różowo

sos remulada

pasztet cielęcy z grzybami pasztet z dziczyzny

sos cumberland

polędwica wieprzowa faszerowana grzybami terina z kurczaka kukurydzianego z bakaliami

RYBNY

dorsz po grecku tatar z pstrąga źródlanego pstrąg z zielenicy w galarecie matias holenderski w oliwie z szalotką matias holenderski w sosie śmietanowym matias holenderski w sosie tatarskim krewetki tygrysie w cieście spring roll

sos chili

łosoś gravlax marynowany w cytrusach

sos miodowo-musztardowy

filet z halibuta w zalewie pomidorowo-korzennej

VEGAN / SAŁATKI

klasyczna sałatka jarzynowa pasztet z soczewicy VEGAN sałatka jarzynowa VEGAN sałatka z selera naciowego

winogrona / orzechy / gruszka

sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem sałatka z pieczonego buraka VEGAN

piklowana dynia / pestki granatu / winegret pomarańczowy

boczniak a’la matias po kaszubsku VEGAN seler a’la ryba po grecku VEGAN carpaccio z buraka VEGAN

pomarańcza / orzechy / winegret mango-marakuja

DESERY

mini creme brulle cynamonowy piernik szarlotka na kruchym spodzie z sosem waniliowym ciasto czekoladowe z kremem z palonej białej czekolady makowiec z bakaliami ciasto malinowo-żurawinowe mini beziki z kremem orzechowym sernik tradycyjny ciasto orzechowe

BUFET CIEPŁY 270

wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami wigilijna zupa grzybowa kluski tymiankowe pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka pierogi z kaczką konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu pierogi z pstrągiem potokowym kremowy szpinak z suszonymi pomidorami krokiety naleśnikowe z kapustą i grzybami ragout grzybowe

BUFET CIEPŁY 275

wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami zupa rybna aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka pieczony karczek z dzika ragout z korzennych warzyw pieczony filet z troci fiordowej kremowy szpinak z migdałami dodatki do dań głównych

DODATKOWO W CENIE BUFETÓW WLICZONYCH JEST 10 POZYCJI Z BUFETÓW ZIMNYCH

ALKOHOLE GOLDWASSER

idealne jako prezent na każdą okazję, a sam likier uznany przez Taste Atlas jako najlepszy w Europie

BUTELKA I BUTELKA W SAKIEWCE

DODATKOWO W CENIE BUFETÓW WLICZONYCH JEST 10 POZYCJI Z BUFETÓW ZIMNYCH

ZESTAW UPOMINKOWY Z 3 BUTELECZKAMI GOLDWASSER+MACHANDEL +KURFüRSTEN (3 BUTELECZKI X 0,04 L) - 88 ZŁ

KURFÜRSTEN BUTELKA 0,5 L - 88 ZŁ KURFÜRSTEN BUTELECZKA 0,04 L - 24 ZŁ KURFÜRSTEN BUTELKA 0,5 L W BURGUNDOWEJ SAKIEWCE - 123 ZŁ

MACHANDEL BUTELKA 0,5 L - 89 ZŁ

ZESTAW LUKSUSOWY

LUKSUSOWY ZESTAW UPOMINKOWY GOLDWASSER 0,5 L - 2 KIELISZKI W ELEGANCKIM, DREWNIANYM PUDEŁKU - 258 ZŁ

LUKSUSOWY ZESTAW KURFÜRSTEN Z DWOMA KIELISZKI KURFÜRSTEN BUTELKA 0,5 L - 2 KIELISZKI W ELEGANCKIM, DREWNIANYM PUDEŁKU - 228 ZŁ

Dodatkowo możemy zaproponować:

Organizujemy również świąteczne cateringi zewnętrzne w siedzibach firm lub prywatnych domach.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

Restauracja Sopot 737 L’entre Villes al. Niepodległości 737 81-840 Sopot tel. 575-160-037

Zapraszamy Państwa do kontaktu telefonicznego w celu umówienia się na spotkanie, w dogodnym terminie, i przedyskutowania wszelkich szczegółów z kierownikiem restauracji.

Proszę mieć na uwadze, iż do końcowego rachunku doliczone zostanie 10% tzw. „serwisu”, jeżeli oczywiście będziecie Państwo w pełni zadowoleni z naszych usług.

Liczbą osób

ZAREZERWUJ STOLIK