Ceremonia w Sopocie

Ślub w Sopocie | Niezapomniane wesele w L’Entre Villes

Wiemy, że każdy detal ma znaczenie!

Oferta weselna

Ślub i wesele w L’Entre Villes

Doskonale zdajemy sobie sprawę, iż dzień ślubu jest dniem wyjątkowym, emocjonalnym i pełnym wzruszeń, który na długo pozostanie w pamięci pary młodej i ich gości.

Wybierając nas mają Państwo pewność, że każdy szczegół dopracowany zostanie do perfekcji, gdyż jakość i zadowolenie naszych Gości stawiamy na pierwszym miejscu.

Restauracja L’Entre Villes

mieści się w ponad 100-letniej, odrestaurowanej willi w Sopocie.

Budynek, w którym znajduje się nasza restauracja jest dwupoziomowy, a jego łączna powierzchnia to ponad 350m kw.

Posiadamy kilka różnych pomieszczeń, w tym cztery sale bankietowe, oranżerię, winiarnię, palarnię i salę VIP charakteryzujących się oryginalnym wystrojem.

Sale są oddzielone rozsuwanymi ściankami, co pozwala na dowolne ich rozmieszczenie, w zależności od potrzeb i liczby uczestników.

Przed wejściem znajduje się piękna fontanna, a do środka prowadzą stylowe schody, osadzone na wyrzeźbionych kolumnach.

Szyk i elegancja w każdym calu

Przepiękne, bajkowe wnętrza, doskonałe dania i obsługa na najwyższym poziomie, tworzą niepowtarzalny klimat i miejsce, którego nie da się zapomnieć!

Ceremonia Ślubna w plenerze

Jeśli ceremonia ślubna w plenerze jest Państwa marzeniem, to nasza restauracja sprawdzi się idealnie.

Kameralność i wyjątkowość ceremonio zapewni bajkowy, zielony ogród, który mieści się wokół restauracji.

Nasze niezwykłe urokliwe miejsce daje ogrom możliwości aranżacji i dekoracji w wymarzonym przez Państwa stylu.

Mistrzowska kuchnia i profesjonalna obsługa

Usługi świadczone w restauracji L’Entre Villes niosą za sobą jakość na najwyższym poziomie. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, a w kuchni pod widzą doświadczonego szefa Sławomira Hahna powstają prawdziwe kulinarne arcydzieła, które swym smakiem uwiodły podniebienia wielu gości.

Wykwalifikowany personel dba o niepowtarzalny klimat imprez okolicznościowych.

w trosce o renomę lokalu skrupulatnie dobieramy skład obsady kelnerskiej, wiedząc, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze.

Zmysłowa podróż kulinarna

Oferujemy Państwu szeroką gamę wykwintnych potraw, przygotowanych przez samego szefa kuchni Sławomira Hahna.

Naszą propozycję stanowią gotowe zestawy menu, w skład którego wchodzą: przystawka, zupa, danie główne, deser i bufet.

Istnieje również możliwość własnej kompozycji karty dań.

Każdy posiłek to wirtuozeria smaku w mistrzowskim wydaniu, artystycznie podana na oryginalnym i wyszukanym talerzu.

„dania sezonowe”
MENU I | 250 zł za osobę

PRZYSTAWKA
carpaccio wołowe
portobello | oliwki kalamata | rukola | oliwa truflowa

ZUPA
krem z pieczonego kalafiora
piklowany kalafior | wędzony łosoś | oliwa szczypior

DANIE GŁÓWNE
duszony policzek wołowy
ziemniaki gratin z grzybami | puree marchew | pieczony w cieście solnym burak | chips ziemniaczany | sos własny

DESER
torcik pistacjowy
karmelizowane pistacje | sos słony karmel

BUFET ZIMNY
pieczony karczek cielęcy szpikowany czosnkiem i rozmarynem
smażony filet z halibuta w zalewie octowo-pomidorowej
polędwiczka wieprzowa faszerowana musem serowo-brokułowym
pasztet z dzikiego ptactwa z słoniną lardo
ptysie nadziewane wędzonym pstrągiem i kawiorem
sałatka – makaron Penne, wędzony kurczak, korniszon, grillowana papryka, szczypior
sałatka – melon, feta, kapary, koper włoski, dressing pomarańcz- estragon
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
tiramisu
panna cotta waniliowa, sos malinowy
mus z chałwy, czarna porzeczka, biszkopt bezglutenowy owoce sezonowe

MENU II | 260 zł za osobę

PRZYSTAWKA
tatar z jelenia
piklowana cebulka perłowa | marynowany rydz | wędzone żółtko | orzeszki pini | oliwa z czosnkiem i rozmarynem | chips z pasternaku

ZUPA
rosół z pieczonej kury
kluski lane | julienne warzywne | puder z natki pietruszki

DANIE GŁÓWNE
schab z kością
konfitowane ziemniaki z rozmarynem | puree z marchwi | kiszony seler | jajko poche

DESER
mus z palonej białej czekolady
sos mango-marakuja | świeże maliny

BUFET ZIMNY
terrina z polędwiczki wieprzowej z musem truflowym
matias holenderski w sosie curry
pasztet cielęcy pieczony z borowikami
łosoś wędzony na zimno z musem chrzanowym
tarta z porem, bekonem i pieczarkami
sałatka cezar z krewetkami
sałatka – radicchio, marynowana gruszka, pomarańcz, nerkowiec, sos pieprzowy
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
ciasto marchewkowe, konfitura z moreli, krem waniliowy
ciasto czekoladowo-kokosowe
biała czekolada, żel malina, biszkopt migdałowy owoce sezonowe

MENU III | 270 zł za osobę

PRZYSTAWKA
podwędzany matias holenderski
mus z kwaśnej śmietany, cebuli i jabłek | chips ziemniaczany | oliwa porowa

ZUPA
żurek na żytnim zakwasie
jajko | ziemniak z ogniska | biała kiełbasa | borowiki

DANIE GŁÓWNE
konfitowane udko z kaczki
ziemniaki pomme anna | buraki zasmażane z porzeczkami | puree z pieczonych jabłek | chips marchewkowy | sos rozmarynowy

DESER
torcik słony karmel
biszkopt karmelowy | waniliowy mus mascarpone | krem ze słonego karmelu i prażonych orzechów

BUFET ZIMNY
parfait z foie gras i Calvadosu, brioche, mirableka
ser feta, sałata dębowa, arbuz, oliwki
balotyna z dzikiej kaczki, drobiowej wątróbki i żurawiny
szynka parmeńska z melonem
pieczony karczek z dzika z jałowcem, sos cumberland
sałatka – pieczone ziemniaki, por, kapary, ogórek i creme fraische
łosoś marynowany w cytrynie, cebuli i zielonym pieprzu, sos miodowo – koperkowy
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
sernik tradycyjny
tarta orzechowa
mini profiterolki z kruszonką i musem czekoladowym
owoce sezonowe

MENU IV | 280 zł za osobę

PRZYSTAWKA
Buratta
pesto z rukoli i słonecznika | mus z wędzonej papryki | pomidory | oliwa cytrynowa | puder z oliwek

ZUPA
bisque z langustynek
piklowany seler naciowy | smażone kalmary | oliwa pietruszkowa

DANIE GŁÓWNE
pieczona polędwica z dorsza
puree brokuł | palona młoda kapusta | chips z marchwi i imbiru | sos maślany z miso i szczypiorkiem

DESER
ptyś z kruszonką
krem budyniowo-waniliowy | truskawki kompresowane w soku z czarnego bzu

BUFET ZIMNY
grillowany bakłażan nadziewany suszonymi pomidorami i mascarpone
hummus z pieczoną papryką, groszkiem cukrowym i chipsem gryczanym
Crudités warzywne z dipem serowym
spring rolls z mięsem turbota i warzywami, sos chilli
sałatka – tuńczyk, karczochy, jajko z vinegrette ziołowym
Tabbouleh z kaszą kus – kus
szparagi z sosem romesco i skórką z cytryny
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
mus z mlecznej czekolady, duszone wiśnie
mini lawendowy krem kataloński
szarlotka na kruchym spodzie z sosem waniliowym
owoce sezonowe

MENU V | 280 zł za osobę

PRZYSTAWKA
tartoletka z ricottą, estragonem i podsuszaną polędwicą wołową
piklowany żółty burak | demi glace buraczany | chips z kaszy gryczanej

ZUPA
consomme z pieczonej kaczki
ravioli z kaczką i foie gras | julienne warzywne | oliwa lubczykowa

DANIE GŁÓWNE
gicz cielęca
puree ziemniaczano kaparowe | palony kalafior | żel z suszonej śliwki i moreli | chips marchewkowy | demi glace cielęcy

DESER
włoska beza | sos mango – kokos

BUFET ZIMNY
rostbef pieczony na różowo, sos tatarski
tatar z matiasa holenderskiego
terrina z kurczaka kukurydzianego z pistacjami
tarta szpinakowa z mozzarellą, oliwkami i pomidorami
sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
sałatka – z makaron Troffie, podwędzany pomidor cherry, cebulka w balsamico, oliwki calamata
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI

ciasto czekoladowe z kremem z palonej białej czekolady
biszkopt kokosowy, krem mango, żel limonka
mini eklerki z kremem waniliowym
owoce sezonowe

MENU VI | 295 zł za osobę

PRZYSTAWKA
grillowany ser kozi
chutney z figi i szarej renety | malina | filet z pomarańczy | nerkowiec | frisse | krem balsamiczny

ZUPA
krem z pieczonych pomidorów
ravioli z ricottą i bazylią | żel z wędzonych pomidorów | puder z oliwek

DANIE GŁÓWNE
pierś z dzikiej kaczki
kluski ziemniaczane | karmelizowana marchewka | puree z czerwonej kapusty | chrupiąca skórka wieprzowa | demi glace z lawendą | puder z pomarańczy

DESER
fondant czekoladowy
lody waniliowe | wiśnie

BUFET ZIMNY
tatar wołowy, szalotka, marynowane grzyby, kiszony ogórek, żel z żółtka
łosoś gravlax, sałatka z kopru włoskiego, filet z pomarańczy, sos miód – musztarda
mini tartoletka z musem z kaczych wątróbek, konfitowana czerwona cebula, żel pomarańcz
matias holenderski, creme fraiche, szalotka, jabłko, korniszon
Vitello tonnato, sos tuńczykowy
sałatka – grillowane karczochy, wędzona pierś z kaczki, kapary, granat
mini caprese, rukola, pesto bazyliowe
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
trio czekoladowe
mini creme brulle
sernik nowojorski
owoce sezonowe

MENU VEGAN | 250 zł za osobę

PRZYSTAWKA
konfitowany seler
jesienna trufla | puree z selera | wywar jarski

ZUPA
krem z borowika i kasztanów
gruszka piklowana w koprze włoskim | pieczona cebula | oliwa porowa

DANIE GŁÓWNE
stek z kalafiora pieczonego w curry
gnocchi z batatów | julienne warzywne | emulsja z cytrusów i chili

DESER
gruszka
karmelizowana figa | lody kokosowo-jagodowe | pestki dyni

BUFET ZIMNY
mini caprese z pesto bazyliowym
pasztet z ciecierzycy, konfitura z czerwonej cebuli i malin wędzone cherry, cebulki w kremie balsamicznym, oliwka Calamate
warzywne spring Rolls, sos chili
Guacamole, grillowana papryka, seler naciowy, oliwa szczypior
tarta ze szpinakiem, dziki brokuł, suszony pomidor
sałatka – pieczony burak, dynia, marynowana gruszka, orzechy nerkowca, sos
sosy, marynaty
domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

BUFET SŁODKI
mini tarty owocowe
mus marakuja, słony karmel
owoce sezonowe

Menu dla dzieci | 85zł osoba

ZUPA
Pomidorowa z domowymi kluskami
lub
Klasyczny rosół z makaronem i marchewką

DRUGIE DANIE
Nuggetsy z polędwicy drobiowych, frytki lub puree ziemniaczane, mizeria
lub
Paluszki z polędwicy dorsza, frytki lub puree ziemniaczane, marchewka z jabłkiem
lub
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i parmezanem

DESER
Selekcja lodów z owocami

Nasza oferta obejmuje

Przepiękny budynek stwarzający nieograniczone możliwości dla Pary Młodej do upamiętnienia tego szczególnego dnia;
Cztery sale balowe: mieszczące do 250 gości;
Obsługę kelnerską na najwyższym poziomie;
Darmową poradę od naszych doświadczonych managerów oraz pomoc w wyborze dja i wedding planera;
Darmowa degustacja;
Czterodaniowy obiad serwowany;
Uzupełniany bufet zimny i słodki;
Dedykowane menu dla dzieci;
Elastyczność w dobrze meny do diet;
Specjalną ofertę alkoholi dostosowaną do Państwa potrzeb;

Darmową pomoc sommelierską w doborze odpowiedniego wina do menu weselnego;
Dwa pokoje do dyspozycji Pary Młodej i ich Gości w preferencyjnych cenach;
Noclegi dla Gości weselnych w bardzo niedalekiej okolicy;
Pomoc w dekoracji sali weselnej i stołów;
Możliwość zaślubin w ogrodzie lub oranżerii;
Możliwość organizowania poprawin, wieczoru kawalerskiego i panieńskiego ;
Dedykowany koordynator wesel;
Tradycyjne powitanie chlebem i sola;
Możliwość wykonania sesji zdjęciowej;
Eleganckie karty menu, winietki oraz dębową sztalugę z planem usadzenia Gości.

Book a Table
EnglishPolish